Wie kent hem niet: Grease, het verhaal van de verlegen, brave Sandy en de stoere hartenbreker Danny. De musicalhit van de jaren zeventig – en natuurlijk vier jaar geleden in Nederland op de planken met Bettina Holwerda en Jim Bakkum in de hoofdrollen – die iedereen wel ergens een keer heeft gezien. Dinsdag 21 en vrijdag 24 juni wordt de musical opgevoerd in jongencentrum 0313 in Doesburg.


Het idee komt uit de meiden van de ‘Meidenmiddag’. Zij wilden graag een echte musical opvoeren in 0313. De medewerkers van de Meidenmiddag en van 0313 waren meteen enthousiast. De keuze van de meiden viel op Grease: een leuk verhaal, met stoere jongens, mooie meiden en geweldige muziek.


Alle kinderen uit de groepen 7 en 8 van de Doesburgse scholen konden zich aanmelden om mee te doen met de uitvoering van de musical. Uiteindelijk werden 38 jongens en meisjes geselecteerd om mee te spelen in de musical.


Als één enthousiaste cast heeft de groep de afgelopen maanden gerepeteerd. En allemaal voelen ze zich als een vis in het water op het podium, zo laat Cambio in een persschrijven weten.


Op dinsdag 21 juni begint de voorstelling om 16.30 uur. De zaal is vanaf 16.00 uur. Op vrijdag 24 juni is de zaal om 19.30 uur open en begint de voorstelling om 20.00 uur. Beide voorstellingen zijn inmiddels helemaal uitverkocht.