De beste muziek uit de jaren 60 van de vorige eeuw wordt op 25 maart gespeeld in de Gasthuiskerk. Dan treedt Ruych op in Doesburg.

De muziek is typisch jaren zestig: John Mayall, The Stones, Van Morrisson, Jeff Beck, Small Faces, The Kinks. Ruych speelde ooit door het hele land en in Duitsland, en met succes. Op zaterdag 25 maart gooit Ruych om 20.00 de remmen los in Gasthuiskerk Doesburg.

De band ontstond in de jaren zestig. In 1967 verliet Frans Janssen de groep, de overige drie leden gingen door en hadden als driemansformatie veel succes met de vertolking van de rockopera Tommy van The Who. Begin 1970 ging de band uit elkaar, maar in 1995 werd Ruych heropgericht, in de oorspronkelijke samenstelling. Het oude repertoire werd weer opgepakt.

Ruych
Na een aantal jaren verliet de sologitarist de band opnieuw en ging Ruych voor de tweede keer verder als driemansformatie. Na verloop van tijd kwam er echter versterking van mondharmonica Willem Lammertink. Vanaf dat moment werd ook het repertoire uitgebouwd met meer blues, blues-rock, rhythm and blues en rock.

In 2012 kwam toetsenvirtuoos Richard Rhemrev de band versterken. Op zijn Nord Electro-toverdoos speelt Rhemrev afwisselend (grand) piano en Hammond orgel. Met die harmonische toevoeging werd het repertoire van de band verder uitgebreid.

Solo gitarist
Ook Lex van Scheijndel, ooit de ‘ manager’ van de band is inmiddels terug waarmee Ruych weer helemaal een self-supporting act geworden, precies zoals in de 60’er jaren. In 2014 werd werd Niels Janssen, de zoon van Gerard, de nieuwe solo gitarist.

Het optreden begint om 20.00 uur en een toegangskaart kost 10 euro.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.