De Stichting Behoud en Bevordering Fruitcultuur verkoopt op de zaterdagen 25 maart en 1 april van 09.30 tot 17.00 uur en op de zondag 26 maart en 2 april van 12.00 tot 17.00 uur haar overtollige fruitbomen uit de Museumtuin ’t Olde Ras in Doesburg.

Tegen het einde boomseizoen willen wij graag ruimte maken voor weer nieuwe jonge bomen voor het volgend seizoen, zo laat de organisatie weten. Verkocht worden hoogstam, halfstam, struikvorm bomen.

Van meerdere rassen zijn ook enkele oudere, reeds vruchtdragende bomen te koop, waaronder prachtige grillige perenbomen vanaf dertig jaar oud.

Er zijn verder bijzondere rassen te koop zoals James Grieve Lired, Luntenaar , Zwijnenkeutelpeer, Pomme Rosa, Koningin Emma, Petersbirne en nog heel veel meer.

Er is gelegenheid tot het nuttigen van een kop koffie met vers gebak. Bij mooi weer is ook het terras geopend. De Museumtuin is te vinden aan de Parallelweg Den Helder 1 in Doesburg. Entree en parkeren is gratis.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.