Wilma van der Velden, die aan de geboorte stond van de Hanzefeesten, is overleden. Van der Velden was naast mede-oprichter ook oud-voorzitter van de jaarlijkse Hanzefeesten.

 Van der Velden overleed zondag na een ziekbed van ruim twee jaar. Ze was vanaf het begin van de Hanzefeesten betrokken bij het eendaagse middeleeuwse evenement.

In augustus 2013 werd ze benoemd tot voorzitter van de Stichting Doesburgse Hanzefeesten toen ze Lourens Thomas opvolgde.

In december 2015 gaf Van der Velden het stokje over aan Walter van Ditmars, de huidige voorzitter. Dat ging gepaard met een complete bestuurswissel waarbij bestuurders van het eerste uur aftraden.

Op 10 juni vindt de eerst volgende editie van de Hanzefeesten plaats. Het is dan de 9de keer dat het evenement plaatsvindt. Op die dag ademt Doesburg van 11.00 tot 18.00 uur de sfeer van de middeleeuwen uit.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.