De tweede act tijdens het avondprogramma van Doesburg Binnenste Buiten voor bij De Waag is bekend. Na De Hakviolen op donderdag treedt 5th Wheel op vrijdagavond 12 juli op.

Enthousiasme en gevoel. Dat is voor 5th Wheel het allerbelangrijkste bij het maken van muziek. De eigenwijze versies van de hits uit de jaren 60, 70 en 80 waarmee deze band iedere feesttent, bruiloft of kroeg onderdompelt in muzikaal heimwee zijn op vrijdag 12 juli te horen en te zien op Podium De Waag. Elvis, CCR, Bob Marley, Chuck Berry, Status Quo; alle grote muzikale helden passeren de revue.

5th Wheel is geen gewone coverband. Dit is geen gezelschap dat zakelijk zijn nummers afdraait. Nee, de Drentse heren brengen gezelligheid en feest, professioneel, uitzonderlijk muzikaal, en driestemmig gezongen. De band geeft een extra en zeer bijzondere lading aan de muziek uit de tijd van de jukebox.

Toen deze vijf muzikale vrienden in de zomer van 2012 in het Drentse Valthe bij elkaar kwamen was dat met het idee om eens samen eens te proberen een paar liedjes in te studeren. Dat liep totaal uit de hand. Er kwam een band: een zanger, twee gitaristen, een bassist en een drummer. Er kwamen regelmatige optredens en de reacties waren vanaf het eerste uur overweldigend. Enne … spoiler alert: sinds de komst van saxofonist Arjan Beukers klinkt 5th Wheel nog meer als een klok.

Het optreden van 5th Wheel op vrijdagavond 12 juli start om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.