De eikenprocessierups is een ware plaag. Etos Doesburg lijkt het antwoord te hebben om jeuk als gevolg van deze plaag te verzachten.

Het gaat om het middel ‘Aloë Gel’, een gel die verkoelend en jeukstillend werkt, en om Alka Crème. Het gaat om een kleine voorraad laat Etos op Facebook weten, dus wie het nodig heeft moet er snel bij zijn.

Op steeds meer plekken is de eikenprocessierups gesignaleerd. In de winter overwintert de rups als pop in de bodem nabij een eik. In de zomer zit de processierups vooral in gesponnen nesten aan de zonnige zuidkant van de eikenstam.

De eikenprocessierups kan een allergie lijkende huiduitslag, zwellingen, rode ogen en jeuk veroorzaken. In zeldzame gevallen kunnen anderen verschijnselen ontstaan zoals braken, duizeligheid en koorts.

Gecertificeerde bedrijven kunnen worden ingezet om de eikenprocessierups te bestrijden. Door vroegtijdig ingrijpen kan een plaag worden voorkomen. Dit gebeurt door een biologisch of chemisch bestrijdingsmiddel te spuiten in de toppen van eikenbomen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.