De Neil Young tribute band van Henri de Vries treedt op zondag 12 maart op in De Waag in Doesburg. Het optreden begint om 15.00 uur.

Ruim dertig jaar geleden draaide Henri de Vries de platen van Young al helemaal grijs: Tonight’s the Night, Harvest, American Stars & Bars, Zuma, After the Goldrush, Decade. Het eerste liedje dat De Vries op zijn gitaar uitzocht was (Oh to live on) Sugar Mountain.

De Vries: ‘Dat vond ik meteen zulke mooie muziek. Ik wist: dat gaat me nooit vervelen.’

Van het een kwam het ander en zo groeide vanzelf de wens om Young’s muziek live te gaan uitvoeren. Waar dat in is uitgemond kunnen de liefhebbers op 12 maart zien en vooral horen op Podium De Waag. De Vries en zijn band hebben een repertoire van meer dan 50 van Youngs songs.

De band, in een bezetting met Gijsbert Diteweg op gitaar, lapsteel en viool, zangeres Danya Plugge op bas en Bert Fonderie op slagwerk en zang laat alle facetten van het werk van Young horen: van de ruige elektrische nummers tot akoestische ‘country’ en mooie kleine solosongs.

Dat doen De Vries en consorten met veel samenzang, gevarieerd solistenwerk en niet in de laatste plaats met een stemgeluid dat zoveel op dat van de meester zelf lijkt dat ook de echte liefhebber na concerten van deze tribute band vol mooie herinneringen huiswaarts keert.

Neil Young is een Canadese singer-songwriter en scoorde sinds eind jaren 60 van de vorige eeuw vele hits wereldwijd. In ons land is hij vooral bekend van de hits ‘Heart of gold’, ‘Like an hurricane’ en Rockin in the free world’.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.