De leden van VVV Doesburg hebben ingestemd met een nieuw bestuur. Het nieuwe bestuur wil na het vertrek van Monique Pellen zo snel mogelijk een nieuwe manager aanstellen. Vervolgens wil het veranderen van een vereniging naar een stichting.

Het nieuwe bestuur bestaat uit voorzitter Henk Westra, penningmeester Marcel Caubo en de algemene bestuursleden Henk Steinvoort en Dorinde Lensink.

Alleen Caubo maakte al deel uit van het bestuur. De rest is nieuw. Westra is voormalig wethouder van Doesburg en Steinvoort (eigenaar van Stein Boeken) en Dorinde Lensink (eigenaar van Reisburo Lensink) zijn ondernemers.

Promotie van Doesburg
‘We bekijken de mogelijkheden om van de vereniging een stichting te maken. We hebben groen licht om de mogelijkheden te bekijken. Op die manier kunnen we sneller schakelen’, aldus Dorinde Lensink.

Het nieuwe bestuur wil meer samenwerken met partijen die zich bezighouden met de promotie van Doesburg. Lensink: ‘Denk aan de stadspromoter Niels Weijers. Verder willen we het merketingplan van de gemeente gebruiken om Doesburg nog beter op de kaart te zetten’.

Noodzaak
De eerste zorg is een vervanger te vinden voor de vertrokken manager Monique Pellen. Zij is verhuisd en heeft een baan elders gevonden. Momenteel is er een vacature om deze betaalde functie snel in te vullen.

De vrijwilligers hebben volgens Lensink goed gereageerd op de bestuurswisseling en de ideeën die er zijn. Door het overlijden van voorzitter Rob Leemhuis vorig jaar ontstond de noodzaak om de organisatie rondom VVV Doesburg te wijzigen. Inmiddels is een contract getekend met VVV Nederland zodat Doesburg gebruik kan blijven maken van de diensten van de VVV zoals het verkopen van de bekende VVV-bonnen.

Eerst goede basis
Lensink: ‘We willen een open, heldere visie. Als eerst moet de basis goed zijn. Daarna gaan we plannen concreet maken. De eerste stappen zijn een vervanger voor Monique regelen en de vereniging omzetten in een stichting. Het stichtingbestuur moet bestaan uit het bestuur aangevuld met een vertegenwoordiger van de vrijwilligers’.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.