Doesburg krijgt er een galerie bij. Op 5 mei opent galerie Grietje in de Philippus Gastelaarsstraat voor de eerste keer haar deuren. Helmi de Vaan (1951) toont in haar galerie eigen werk, soms ook aangevuld met werk van andere kunstenaars. Een ruime schakering aan werkvormen.

De Vaan is opgeleid tot docent handvaardigheid, tekenen en textiele werkvormen. Ze is haar leven lang bezig met kunst, waarbij ze zich verder heeft bekwaamd in verschillende technieken zoals  etsen, schilderen, beeldhouwen, boetseren en assemblages maken. De laatste tijd ligt de nadruk op boetseren en schilderen.

Waarom gekozen voor de naam ‘Grietje’? De oorsprong is een etsje dat De Vaan maakte in 2003 waarop een onbevangen jong meisje is weergegeven. Zo onbevangen dat Helmi het de naam Grietje meegaf. Toen bleek dat die naam (Margaretha) ‘parel’ betekent en dat Helmi het Finse woord voor parel is, was de naam Grietje voor de galerie vanzelfsprekend.

De eerste maanden zal er veel werk hangen dat is geïnspireerd op ‘Grietje’. Naast werk van Helmi worden de komende tijd glascollages en glazen objecten getoond van Ellen Schut, beeldend kunstenaar te Zeddam.

De galerie zal open zijn op de culturele zondagen, (elke eerste zondag van de maand) en verder op afspraak.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.