Doesburg heeft na een half jaar alweer afscheid genomen van de evenementencoördinator. De gemeente wil de rol van deze nieuwe functie anders in gaan vullen.

Carlos Stahn begon vorig jaar zomer in de functie van evenementencoördinator bij de gemeente Doesburg. Recent is hij gestopt met zijn werkzaamheden.

De werkzaamheden van evenementencoördinator zijn nu ondergebracht bij de functie accountmanager bedrijven, die sinds kort wordt vervuld door Wendy Timmer. Zij heeft deze functie op haar beurt overgelopen van Diana Plat.

Een aantal van haart taken gaat ondersteund worden door een externe specialist op het gebied van verkeer- en veiligheid. Deze persoon gaat ondernemers en evenementenorganisaties ondersteunen bij het aanleveren van vergunningsdocumenten.

De afgelopen tijd is er vanuit evenementenorganisaties veel geklaagd over administratieve lastendruk. Hierdoor zouden vrijwilligers afhaken om de noodzakelijke werkzaamheden voor het houden van een evenement uit te voeren.

De gemeente Doesburg wil de evenementenorganisaties een nieuwe impuls geven en komt vanavond met een evenementenbeurs genaamd Evenementenproeverij. Deze avond vindt plaats in de Gasthuiskerk en begint om 19.00 uur. Doel is dat evenementenorganisatoren zich kunnen presenteren aan potentiële vrijwilligers.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.