Hans van ’t Hul wordt de nieuwe hoofdtrainer/coach van DWV. Van ’t Hul is aangesteld voor het aankomende seizoen 2012/2013. Na een zoektocht van bijna een jaar, heeft DWV aan het begin van 2012 overeenstemming bereikt met de nieuwe hoofdtrainer/coach.


Hans van ’t Hul, nu nog hoofdtrainer bij DWK-Barneveld, staat vanaf augustus langs de badrand. Van ’t Hul is voor DWV geen onbekende, vertelt voorzitter André Vreman van DWV.


Vreman: ‘Omdat Hans ook competitieleider is van dit waterpolodistrict, zie en spreek je elkaar daar regelmatig over van alles en nog wat. Toen Hans voor zichzelf de beslissing had genomen, niet verder te gaan in Barneveld, kwam ook het onderwerp trainer/coach ter sprake. Hans heeft er nooit er geheim van gemaakt , erg gecharmeerd te zijn DWV en met name de Heren 1 selectie’.


Van ’t Hul is erg te spreken over het herenwaterpoloteam van DWV. ‘Het is een jonge dynamische ploeg, met veel snelheid, potentie en wilskracht. Dit vertalen ze in hun spel en zo jagen ze tegenstanders de stuipen op het lijf in het zwembad Den Helder. Maar het zijn ook “jonge honden” met alles wat daarbij hoort en die moet je in het gareel houden.’


Van ’t Hul vervolgt: ‘Ik vind het grote klasse hoe zij zich momenteel staande weten te houden in de 3e klasse bond van de waterpolocompetitie. En dat zonder vaste trainer/coach. Doelstelling voor dit seizoen was “lijfsbehoud”, maar ik denk dat 2e klasse met deze groep en het vertoonde spel zonder meer mogelijk moet zijn. En als die mogelijkheid zich aan het einde van dit seizoen al aandient, dan moet je de toegeworpen handschoen oppakken en die uitdaging ga ik graag met DWV aan’.