Menanynke Hulshof-Schippers is de nieuwe voorzitter van Stepteam Doesburg. Hulshof-Schippers volgt Albert Klompmaker op. Klompmaker is medeoprichter van het Doesburgse stepteam, maar kan door verplaatsing van werk onvoldoende tijd meer besteden aan het stepteam. Hulshof-Schippers is sinds 2010 lid van het stepteam en volgens eigen zeggen helemaal verslaafd aan de stepsport. Dit jaar nam ze al aan enkele wedstrijden deel en nu neemt ze de voorzittershamer over van Klompmaker.


Albert Klompmaker heeft zich vele jaren ingezet als betrokken voorzitter en medeoprichter van stepteam Doesburg, en als zeer fanatiek en verdienstelijk stepper ook op de stepslee. Het steppen wil hij fanatiek blijven beoefenen, maar door verplaatsing van zijn werkplek naar Den Helder heeft hij minder tijd voor zijn taken als voorzitter.


Doel van de nieuwe voorzitter Hulshof-Schippers is het steppen meer promoten binnen als buiten Doesburg. Samen met andere enthousiaste leden zorgt Hulshof-Schippers ervoor dat er een frisse wind door het stepteam waait, zo laat de vereniging weten.


Stepteam Doesburg is in 2006 opgericht door Peter Taai, Albert Klompmaker en Marco Jansen. In die tijd waren er veel leden die goed presteerden op de Europese Kampioenschappen en de Wereld Kampioenschappen. Er werd vooral gestept op hoog niveau.


Het ledenaantal groeide de afgelopen jaren gestaagd en bestaat nu uit een gemêleerd gezelschap van wedstrijdsteppers en toertochtsteppers. De opkomst bij trainingen is goed op de dinsdag- en donderdagavond, meldt de vereniging. Belangstellenden kunnen gratis meesteppen op de dinsdagtraining, waarbij speciaal aandacht is voor nieuwelingen.


Voor nieuwelingen is er in december een aantal wintertoertochten waarbij aan het eind van de dag in het sfeervolle donker wordt gestept met stops met warme dranken en vuurkorven. Verder houdt Stepteam Doesburg jaarlijst de Steptocht Posbank/Veluwezoom en eens per twee jaar in het voorjaar de Achterhoeksteptocht met verschillende afstanden.


Recent, op 22 oktober, hield Stepteam Doesburg een geslaagde steptocht op de Veluwezoom. ‘Veel steppers wisten ons te vinden. Het weer was helemaal top en alle steppers hadden de juiste spirit, dus de sfeer was helemaal goed’, aldus de nieuwe voorzitter.


Hulshof-Schippers: ‘Vanuit het hele land kwamen ruim 45 steppers naar Dieren. Uiteraard was het ook een mooi moment om alle verschillende steps eens te bekijken, van zelfgebouwde carbonsteps tot aluminium steps voor wedstrijden’.


Hulshof-Schippers: ‘Er was voor ieder wat wils. Een 25 kilometer doorstep -, midden – en recreatieve groep en een 50 kilometer tocht. De 25 kilometergroep heeft 177 meter hoogteverschil klimmend moeten overwinnen en de 50 kilometergroep 392 meter. Beide routes gingen door een prachtige afwisselende omgeving met bos, heide, smalle slingerpaadjes tot stukjes onverhard’.