HetHuisDoesburg sluit in september voorlopig het boek over nationale held in wording Robert Jacob Gordon. Voorlopig, want op 27 en 29 september wordt nog een keer alles uit de kast getrokken voor de herdenking van het feit dat deze Gordon deze septembermaand precies 275 jaar geleden in de Vestingstad werd geboren.

In de middag van zaterdag 29 september, de dag waarop Gordon werd gedoopt, staat Gasthuiskerk Doesburg in het teken van de ‘jubilaris’ en diens familie. Naast korte vertellingen is er een pop-up overzichtstentoonstelling waarin de belangrijkste onderzoeksresultaten te zien zijn.

Deze eendaagse tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Doesburg. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Aanmelden is niet nodig.

De herdenking van dit feit vindt behalve in Doesburg ook plaats in Amsterdam, waar schrijver en onderzoeker Aschwin Drost en de Doesburgse kunsthistorica Maria Driessen op 27 september te gast zijn in het Zuid-Afrika Huis, waar zijn beide een lezing geven.

Mede dankzij het werk van de Doesburgse Monumentenvereniging is veel bekend over de vele prachtige oude woningen in de Doesburgse binnenstad. Minder bekend zijn de mensen die in die huizen hebben gewoond. Nadat HetHuisDoesburg de afgelopen jaren veel werk heeft gemaakt van de bijna vergeten Doesburger Robert Jacob verscheen afgelopen zomer het boekje ‘Ode aan Doesburgse Grensverleggers’, met veel informatie over een aantal huizen waarin diens familie ooit woonde.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.