De zaterdagmarkt in Doesburg verdwijnt. Er blijven slechts twee marktkramen over. Die kunnen zelf bepalen wanneer ze op zaterdag hun kraam plaatsen.

Alleen een viskraam en een loempiakraam blijven over op zaterdag. Er is dus geen sprake meer van een markt. Hierdoor hoeft de gemeente geen wegafzetting meer te plaatsen en is de marktmeester op zaterdag niet meer aanwezig, zo laat de gemeente weten.

‘Omdat er sprake is van een vergunning voor een staanplaats, mogen de vergunninghouders zelf bepalen op welk deel van de dag zij hun kraam opzetten. Omdat het gaat om een viskraam en een loempiakraam is de verwachting dat zij niet meer om 08.00 uur maar in de middag hun kraam neer zullen zetten’, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Verder is de oude marktverordening vervangen door een marktplan. ‘Er was geen eerder plan, alleen een oude marktverordening die niet meer aansloot op de huidige situatie. Daar is nu in voorzien’, aldus de gemeentewoordvoerder.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.