De vernieuwde Gasthuiskerk in Doesburg wordt vrijdag 29 augustus officieel geopend. De opening wordt verricht dor de commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, Clemens Cornielje. Dit gebeurt door het onthullen van een plaquette, die bij de nieuwe entree van de kerk wordt aangebracht.

 

De Gasthuiskerk wordt het culturele hart van Doesburg, laten de organisatoren weten in de uitnodiging. De kerk zal plaats bieden aan gevarieerde culturele evenementen zoals concerten, opera’s, poëziefestivals, lezingen en cabaretvoorstellingen. Maar ook is er ruimte voor huwelijken, uitvaarten en commerciële presentaties.

 

Er wordt samengewerkt met verschillende culturele instellingen in Doesburg zoals Het Badhuis, DichterbijdeIJssel en Stidomu. Op vrijdag 29 augustus vindt de officiële opening plaats voor genodigden.

 

De volgende dag, zaterdag 30 augustus, zijn alle Doesburgers uitgenodigd om de vernieuwde kerk te bezichtigen. Daarbij is een gevarieerd programma samengesteld, waarin Doesburgse musici en stadsdichter Jan Vijn optreden. Deze ‘open dag’ begint om 13.00 uur en eindigt om 17.15 uur.

 

Op de Facebookpagina van DoesburgDirect.nl staan de eerste foto’s. Ze tonen aan dat niets aan het toeval is overgelaten en dat met de vernieuwde Gasthuiskerk Doesburg er weer een pareltje bij heeft. Bekijk nu de foto’s.

 

Gasthuiskerk groot