Only for Men wil zich vestigen in exercitieloods in Doesburg

De veelbesproken exercitieloods aan de Barend Ubbinkweg in Doesburg krijgt mogelijk een huurder. Winkelketen Only for Men wil zich er vestigen. De winkelketen heeft hiervoor een verzoek ingediend bij de gemeente Doesburg.


‘Zou wel mooi zijn natuurlijk, een soort Piet Zoomers in Doesburg, wat een superaantrekkingskracht voor Doesburg. Zij hebben daarvoor een verzoek ingediend bij B&W’, laat Herman Geereking, de eigenaar van de loods, weten.


Daarmee lijkt een eind te komen aan de lange leegstand van het opvallende pand tegenover de haven en ijzergieterij. Afgelopen jaar was het pand een veelbesproken onderwerp in Doesburg. Dit vanwege het feit dat discounter Action zich daar graag zou willen vestigen.


Omdat de Action zich alleen in het kernwinkelgebied mag vestigen, ging de deal aan de Barend Ubbinkweg niet door. Hoe in dit kader de kansen liggen voor Only for Men, is niet duidelijk. Eerder deze week liet wethouder Marleen Huizingh weten dat de gemeente nog steeds in gesprek is met Action om zich te vestigen in Doesburg.

36 reacties

 1. Yvonne Irving

  Dat moet dan een goed verhaal worden van het college als men het wel toe zal staan dat deze zaak zich vestigd in dit pand op deze plek!De burger met kleine beurs mag daar geen winkel maar die met de flinke beurs wel???????????????????????????????????
  Ben heel benieuwd hoe onze “zuster socialistische partij” de SP daar op gaat reageren? Wethouder Bouwman heeft heel wat uit te leggen waarom mannen in maatpak wel mogen en de burger met kleine beurs niet.
  Als het college in februari van het vorige jaar al had toegestemd met een ontheffing voor de Action in de loods dan hadden we onze eerste boodschappen er al lang kunnen halen. Of de Action nog naar de binnenstad komt?????????????????????????
  Wie zal het zeggen, dat weten we pas over 1,2,3 jaar! Veel te lang toch! Terwijl Doesburg nu die boost nodig heeft van versterking van de economie en aardig zijn voor de mensen met kleine beurs. College heeft wat ons betreft hier een kans laten liggen.

 2. Yvonne Irving

  Ons is natuurlijk de PvdA Doesburg!

 3. Paul

  Het lijkt me van Only for Men een zakelijke stunt. Voor hen ook veel gratis publiciteit. Het houdt de gemoederen en de politiek ook weer aardig bezig. Uiteindelijk gaan ze naar de binnenstad.

 4. Frans van der Krul

  Als ik zou mogen stemmen zou ik stemmen voor meer Action!

 5. wim

  Ben wel benieuwd of het hier om een echte winkel gaat of een (combinatie) webwinkel.
  Wellicht een verschil in het toekennen van een vergunning.
  Ben benieuwd.

 6. hans tetteroo

  Only for Man, ik en mijn vrouw dachten dat er een homoclub zou komen in de erectieloods aan de barendubbinkweg ?

  maar gelukkig er komt een winkel, wat een action!!!!!!

 7. Frans van der Krul

  Wanner komt er duidelijkheid over deze komst (per 1 April 2012?)

 8. Hanny

  per 1 april????
  Een 1 aprilmop soms?

 9. Richard Kok

  Voor de goede orde beste reageerders. Ze hebben op 12 januari officieel een vergunningverzoek ingediend. Let wel, een verzoek.

 10. Doesburger

  Er is een verzoek ingediend en logischerwijs mag daar geen winkel komen. Dus zal het niet doorgaan. Als de Action er niet mag komen, dan mag Only for Men er helemaal niet komen.

  Case closed.

 11. piet

  Ik kan er met m,n kop niet bij . Het staat ook al in de regio bode ( worden we nu voor de gek gehouden ) of is Only for man een andere winkel als ACTION

 12. Bart

  Verbaasd, ik voel me erg te kort gedaan, ik loop nooit in pakken………..:)

  Verontwaardigd omdat Dhr Geereking zegt:
  “‘Zou wel mooi zijn natuurlijk, een soort Piet Zoomers in Doesburg, wat een superaantrekkingskracht voor Doesburg. Zij hebben daarvoor een verzoek ingediend bij B&W’, laat Herman Geereking, de eigenaar van de loods, weten.”

  Meneer Geereking ? Mag ik u er op wijzen dat u bevooroordeeld bent met dit soort uitspraken? Mag ik u erop wijzen dat u gebaat bent bij de verhuur of verkoop van het pand?

  Gemeentebestuur, Politici?
  U gaat toch geen vergunning geven aan dit soort activiteiten terwijl u de action niet duld in het buitengebied van het centrum?

  Wat zullen de andere middenstanders in kleding hiervan zeggen?
  Concurentie?

  Bovendien moet gekeken worden naar de democratische naam !
  Only for men………….en de Doesburgse vrouwen dan? Hanny dan?

  De serie As the world turnes gaat stoppen maar ik weet echt een nieuwe variant erop:

  As the city Doesburg Turnes……………..

  The city needs action……………….

 13. Hanny

  Buiten het feit of het er wel of niet mag, denk ik dat het geen aanwinst voor Doesburg is. De gemiddelde inkomens in Doesburg zijn niet zo hoog en dit is een dure winkel.
  Een spijkerbroek heb je er niet beneden de 100 euro. Wie kan dat maar zo betalen? Denk de meerderheid van de Doesburgers niet.
  Aantrekkingskracht????? maar….. dat had Action ook.

  Misschien is het wel een publiciteits stunt.
  De gemeente kan niet anders dan nee zeggen, want als Action niet mag omdat het detailhandel is dan ook geen herenmode zaak want dat is ook detailhandel.

  @Bart: zeker weten dat ik er niet in mag. Is trouwens ook niet mijn (onze) categorie winkel. Moet ik eerst een betere baan zoeken en vinden.

 14. Frans van der Krul

  Hoi Hanny,
  Vrouwen kunnen terecht voor dure kleding bij ‘Mooi ben jij”en mogen mannen dan ook eens wat?

 15. Hanny

  @Frans: jawel hoor, gun het je van harte.

 16. Tina

  Hallo Frans
  Als man kun je nu terecht bij Jos gooris en m@nn herenmode!!!!!!
  Dus probleem opgelost!

 17. Yvonne Irving PvdA Doesburg

  http://www.onlyformen.nl/?gclid=CIzN2-Hn7a0CFcaEDgod6mis5A
  Voor wie wil weten wat er te koop is en tegen welke prijzen.
  Er is wel degelijk concurentie voor enkele ondernemers in de binnenstad. Om die reden wilde het college geen ontheffing geven voor ACTION. Zou vreemd zijn indien dat nu wel gebeuren zou.
  We houden de vinger aan de pols.

 18. Frans van der Krul

  Hoi Tina,
  Ken Jos Gooris vind dit niet voor mij geschikt(veel voor mij onbekende mode namen),zal zeker binnen kijken bij m@nn herenmode, hopelijk daar wat meer voor mij bekende namen.(nergens PME tot nu toe gevonden)

 19. Hanny

  @Frans: Ben jij zo merkgebonden dan?

 20. Frans van der Krul

  Ben niet echt zo merk gebonden, State of Art, Gaastra,Vanguard.
  PME ivm vliegtuig historie.

 21. Yvonne

  Hoi Allemaal
  Wat maken jullie je druk over concurrentie, als iedere ondernemer van zijn eigen kracht uitgaat, zijn we allemaal COLLEGA’S.

  Hoe meer ondernemers in Doesburg hoe sterker je als winkelstad word.
  Frans, jouw merken liggen bij Verrij in Brummen, maar ja dan ben je Doesburg al weer uit, dus hopelijk heeft Only for Men jouw merken.

 22. Bart

  Yvonne?

  Praat je als politicus, dan snap ik deze cynische toon.

  Praat je als jezelf als werkende moeder dan snap ook jij wel dat er sprake is van concurentiebeding.
  Buiten dat moet het zo zijn dat als er geen action geduld word op die plek er ook geen andere winkel kan komen.

  Van eigen kracht uitgaan zeg je? Dat is niet iemand min of meer aanvallen op zijn kledingkeuze en hem verwijzen naar Brummen.

  Want vertel ons dan eens waar jij het haalt? Ik denk niet in doesburg!

  En wat opvalt is dat je juist bij de action de tocht hield met de stille trom als PVDA en toen het lastig werd een spandoek ophing om de rode kleur te behouden.

  Sorry maar nu snap ik waarom JOB COHEN zo kleurloos is.

 23. Bart

  Yvonne

  tevens n spreek je jezelf tegen gezien de berichten hier:

  eerst verontwaardigd doen en dan is er recht op concurentie…………….bedenkelijk.

 24. Frans van der Krul

  Yvonne,
  Deze merken zijn ook niet aanwezig bij Only for Men, moet dan weer de stad uit,naar…..Piet Zomers in Doetinchem of elders Verrij Brummen? zal wel zien.

 25. Frans van der Krul

  Hoi Yvonne,
  Hoe lang ben je niet meer in Brummen geweest?(min 5 maanden)
  “Brummense Modeman tovert VERRIJ MODE om in PAUL HURENKAMP Men & Women per 1 sept 2011”.Wel een uitgebreide collectie!

 26. Yvonne

  Beste Bart
  Ik spreek niet als politicus, je haalt namelijk 2 Yvonne’s door elkaar.
  Ik spreek als onderneemster en ik ben er van overtuigd dat als je van je eigen kracht uit gaat je voor niemand bang hoeft te zijn.
  Kijk naar de damesmode zaken, die ondernemen gezamelijk actie en vullen mekaar zo alleen maar aan. Dat er nu geen schoenenzaken meer zijn in Doesburg is erg jammer, want nu gaan de mensen naar Doetichem of omgeving en nemen dan ondertussen ook andere spullen mee.
  Jullie zijn toch met me eens dat je bij de Action naar binnen gaat v.b. plastich bekertjes en in zo’n mooi pand ga je winkelen.Die broek van 100 euro is in de opruiming een stuk goedkoper(voor de helft of meer) dus ook voor andere mensen betaalbaar.
  En Frans je hebt gelijk, Paul heeft de naam veranderd, was ik even vergeten.
  O ja, Only for Men heeft PME maar alleen schoenen.
  Nogmaals ik ben dus niet Yvonne Irving van de PVDA, maar iemand met een hart voor het mooie Doesburg.
  Groetjes

 27. Bart

  @ Yvonne, een vet excuus voor de verwisseling?

  Inzake elders winkelen, het aanbod is minimaal in Doesburg en met een auto ben je zo elders, het is rot maar waar.

 28. Peter

  @Bart, wat nou het aanbod in Doesburg is minimaal. Wat een onzin! Da’s een uitspraak van iemand die toch wel z’n boodschappen ergens anders doet. Als we allemaal onze boodschappen in Doesburg zouden doen dan hoeft de Doesburgse binnenstad niet te klagen. Welke “kleine” plaats heeft zoveel verscheidenheid aan winkels in hoog en laag segment? Consumenten uit alle windstreken komen naar Doesburg voor Paul Staarink, ons warenhuis. HEMA heeft Doesburg toch maar mooi uitgekozen om zich te vestigen. Een goeie combinatie van bekende en plaatselijke ondernemers, dat is Doesburg. Discussie hier gaat over vestigen van Only for Men in de exercitie loods. Als deze aanvraag gehonoreerd wordt dan zijn de poppen aan het dansen in Doesburg.

 29. Yvonne Irving PvdA

  @Bart Neem aan dat dir excuus ook voor mij is bedoeld.Wat de action betreft zitten we toch op de zelfde lijn!
  @ Yvonne ik neem aan dat je niet bedoeld dat ik geen hart heb voor ons mooie Doesburg!

 30. Frans van der Krul

  Doesburg als woonstad (wonen en werken), slaapstad (slapen en elders werken), uitgaansstad (wonen horeca)of winkelstad?(met regio functie)of een toeristenstad (met veel historie en cultuur).Er is al lang een visienota 2030 in ontwikkeling zeer lang geleden wat van gehoord nu echter stil, hopelijk is die er voor dat het 2030 is.
  Deze nota zou een antwoord kunnen geven hoe we met z’n allen Doesburg zouden kunnen zien en daar dus beleid op gaan voeren!

 31. Yvonne

  Bart: Dank voor je excuus, kon jij ook niet weten.
  Peter: Je hebt helemaal gelijk, dus waarom geen Herenmodezaak in zo’n mooi pand. En wie zijn die poppen? De inwoners van Doesburg?
  De ondernemers of de politicus?
  Yvonne Irving: Ik twijfel er niet aan dat jij ook een hart hebt voor mooi Doesburg.
  Groetjes

 32. Hanny

  @Yvonne: Wat denk je van het pand naast DuMiDi?
  Een prachtig pand voor een herenmodezaak.
  Geen action in de loods dan ook geen modezaak.
  Action is dan net zo min schadelijk voor de anderen. Als je kwaliteit wil ga je wel naar een van de andere zaken in Doesburg.
  Er mag wel meer gekeken worden naar mensen met een kleine beurs want die hebben we hier best veel.
  enne…..de poppetjes? ja dat zijn wij als inwoners.
  Het moet niet zo zijn dat Doesburg ster allures gaat krijgen voor die paar toeristen, die kopen hier echt niet zoveel.

 33. Bart

  @ Peter, met Doetinchem en arnhem naast de deur kan ik meer met de euro!

  Ze komen naar Paul Staarink als swiebertje vroeger naar malle pietje ging, tussen de schappen ligt altijd wel wat je nodig hebt en Paul is gemoedelijk.

  @ Yvonne (Irving) wij op een lijn? Thanks, ik snuif niet!

  @ Hanny? Du midi, toptent van doesburg leuk en gezellig.

  Verder hou ik wel van ons pitoreske stadje maar ik denk dat de toeristen voorrang hebben en dat men daar alles voor doet.

  Wij krijgen drie bakken……………………

  Mag ik er een teiltje bij?

 34. Bart

  Voorstel:

  Brainstormen onder het genot van een glaasje met zijn allen bij de Waag?

 35. Frans van der Krul

  Bart,
  ik doe mee met een bakbier.!

 36. Hanny

  Hee Bart, goed idee
  Wordt het toch nog gezellig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑