Ook dit jaar streep door Fotografica in Doesburg

De jaarlijkse internationale fotomarkt Fotografica gaat dit jaar niet door. De openluchtmarkt, waar vele nationale en internationale bezoekers op afkomen, is verplaatst naar zondag 21 augustus 2022.

Dat maakt de organisatie bekend. Tijdens de fotomarkt is de Doesburgse binnenstad gevuld met vele marktkramen, waar nationale en internationale experts gebruikte fotoapparatuur zoals camera’s en lenzen aanbieden.

‘In Nederland vlot het nog niet direct met de vaccinatie en hebben we nog maar enkele maanden – qua Fotografica Markt – te gaan. Daarbij is er geen zekerheid of deze Internationale Openlucht Fotografica Markt ontspannen en succesvol in het mooie historische centrum kan plaatsvinden’, laat de organisatie weten op haar website.

‘Het is niet uit te sluiten dat voor de verstrekking van een vergunning dusdanige maatregelen en voorschriften zullen worden opgelegd dat dit organisatorisch – ja, de organisatie bestaat ook maar uit vrijwilligers – niet realiseerbaar is.’

Gangmaker achter de openlucht markt is de bekende Doesburgse fotograaf Roel Fokken. Fotografica wordt gezien als een van de parels van de Doesburgse evenementenagenda. Het jaarlijkse evenement trekt een groot en gevarieerd publiek.

Vorig jaar werd Fotografica ook al afgelast vanwege de coronamaatregelen. Het zou toen gaan om de 26ste editie.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China

1 reactie

  1. loek kraamer

    Het is te begrijpen, maar wel erg jammer. Elk jaar keken wij uit naar dit evenement op die prachtige locatie, met lege handen kwam je er nooit vandaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑