Het nieuwe Het Gilde Café in De Gildehof in Doesburg is toegevoegd als speellocatie van Doesburg Jazz 2017. Daarmee komt het aantal locaties tijdens het jazzweekend van 11 en 12 november op 8.

Doesburg Jazz 2017 wordt in november voor het eerst gehouden. Meerdere jazzbands treden dan op in de stad en zijn gratis te bezoeken.

De horecalocaties waar gespeeld wordt, zijn Stadshotel Doesburg, DuMidi, Gasthuiskerk, Grand Café Duo, De Bonte Hond, Het Arsenaal, Stadsbierhuys De Waag en dus het onlangs geopende Het Gilde Café.

De eerste optredens beginnen op zaterdagmiddag om 13.00 uur en duren ’s avonds tot zo’n 23.00 uur. Op zondag start het eerste optreden om 11.00 uur en gaat de saxofoon pas weer om 18.30 uur in de koffer.

Er zijn in het weekend van 11 en 12 november zo’n twintig optredens verdeeld over de horeca in de stad. Initiatiefnemer van het jazzweekend is de Doesburgse jazzmuzikant Robert Duis.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.