Uitvaartverzorging Patrimonium uit Doesburg houdt op zaterdagmiddag 21 september een open dag. Belangstellenden zijn van harte welkom tussen 13.00 en 15.00 uur om het uitvaartcentrum te bezichtigen. Het uitvaartcentrum heeft sinds het voorjaar een nieuwe verzorgingsruimte. Tevens is er de mogelijkheid om kennis te maken met nieuwe uitvaartbegeleiders.

 

Uitvaartverzorging Patrimonium uit Doesburg kent een rijke geschiedenis en heeft in het verleden en zeker nu ook vandaag de dag nog een grote rol in het leven van de Doesburgers en de mensen die uit de omgeving komen.

 

Op 4 november 1892 werd de Christelijke Sociale verenging Patrimonium in Doesburg opgericht als afdeling van de landelijke vereniging uit Amsterdam. Deze vereniging was meteen erg belangrijk voor voornamelijk arbeiders. Er werden namelijk scholen en een bibliotheek opgericht, huizen gebouwd en er kwam een weduwenfonds. Op 1 maart 1933 werd het begrafenisfonds opgericht en daarmee was ook het begeleiden van de eerste uitvaart in Doesburg een feit.

 

Een uitvaart uit 1933 en een uitvaart uit 2013 zijn niet te vergelijken met elkaar. De uitvaartwereld verandert maar ook de mensen met hun specifieke wensen. De begeleiding is veel persoonlijker en intensiever dan vroeger.

 

Uitvaartverzorging Patrimonium gaat met die tijd mee. ‘We zien bijvoorbeeld dat de verzorgingsruimte niet meer alleen wordt gebruikt door onze medewerkers, maar dat de familieleden soms mee willen helpen bij de laatste verzorging van hun dierbaren. Zo is dit voorjaar de verzorgingsruimte compleet gemoderniseerd. Het prachtige pand van de vereniging aan de overkant van de algemene begraafplaats in Doesburg, is nu van alle faciliteiten voorzien om een waardig afscheid te kunnen organiseren’, aldus Nelleke Kempers namens Uitvaartverzorging Patrimonium.

 

Verder is het team van uitvaartbegeleiders recentelijk uitgebreid. Sidone Korse en Marjolijne van der Harst zullen naast Jalb Schut families gaan begeleiden. Sidone heeft inmiddels enkele families mogen bijstaan en doet dit met een fris enthousiasme. Natuurlijk doet zij dit niet alleen. Ons vaste team bestaat uit zowel vrouwen als mannen die door ruime ervaring nabestaanden kunnen helpen om een persoonlijke uitvaart te organiseren.

 

Nieuwsgierig geworden, wilt u meer weten of gewoon even komen kijken en kennis maken met de uitvaartbegeleiders en ons team, dan kunt u gebruik maken van de open middag op zaterdag  21 september  2013 van 13.00 uur tot 15.00 uur. Uitvaartcentrum PATRIMONIUM,  Meipoortstraat 74, Doesburg. Tel: 0313-474909.

Patrimonium