Op parkeerplaats De Bleek wordt begin volgende week voor een periode van voorlopig twee jaar een openbaar (invaliden)toilet geplaatst. De voorbereidende werkzaamheden zijn deze week gestart.

De wens voor een openbaar toilet in of aan de rand van de binnenstad dat ook toegankelijk is voor mensen met een fysieke beperking leeft al langer in Doesburg. Een eerder beoogde plek in de binnenstad stuitte op veel bezwaren.

Het college van burgemeester en wethouders wees daarom vorig jaar parkeerterrein De Bleek als tijdelijke locatie aan.

De gemeente huurt in eerste instantie voor de duur van twee jaar een volautomatisch (invaliden)toilet. In het tweede jaar zullen de ervaringen geëvalueerd worden met de Gehandicaptenraad Doesburg, Wijkraad Binnenstad, binnenstadondernemers en de VVV.

Het toilet kan vanaf medio volgende week gebruikt worden en meet ongeveer 2,5 bij 3 meter. Na elk bezoek wordt de toiletbril gereinigd en krijgt de vloer een wasbeurt. Voor het bezoek moet 50 eurocent worden betaald. Betalen kan contant of per creditcard.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.