Doesburg heeft sinds kort oplaadpunten voor elektrische auto’s. Wethouder Fred Jansen heeft de eerste twee oplaadpunten officieel in gebruik genomen. Er is een oplaadpunt op de parkeerplaats De Bleek en er is een oplaadpunt op de Kloostertuin, de parkeerplaats achter Albert Heijn.


Met het plaatsen van de twee oplaadpunten wil Doesburg het gebruik van elektrische auto’s stimuleren. De auto’s zijn goed voor het milieu en verminderen de uitstoot van CO2. Daarom heeft de gemeente Stichting e-laad.nl gevraagd de oplaadpunten te plaatsen.


Elektrisch autorijden is nieuw en sterk in opkomt. Naar schatting rijden er over tien jaar ruim 200.000 rond. Veel autoproducenten zijn hard aan nieuwe elektrische auto modellen aan het werk.


Het aantal oplaadpunten in de regio is nog niet erg groot. Er zijn nu punten in Doesburg, Doetinchem, ‘s-Heerenberg, Duiven, Arnhem en Zutphen. Het aantal zal in de nabije toekomst verder stijgen onder impuls van stichting E-laad.


De Stichting e-laad.nl is een initiatief van de bijna alle Nederlandse netbeheerders. Zij wil de komende drie jaar verdeeld door Nederland oplaadpunten plaatsen. Enerzijds om elektrisch rijden in Nederland mogelijk te maken, anderzijds om in kaart te brengen wat het opladen van auto’s betekent voor het publieke elektriciteitsnet.