Oproep aan oud-leerlingen van de Doesburgse LTS

Volgend jaar is het exact 50 jaar geleden dat de Doesburgse ambachtsschool in gebruik werd genomen. Deze gebeurtenis vormt de aanleiding om op zoek te gaan naar foto’s van de toenmalige LTS.

 

Het gebouw van de ambachtsschool, gelegen op wat nu parkeerterrein de Bleek heet, is officieel geopend in oktober 1966. Aanleiding om op zoek te gaan naar foto’s van deze LTS, zo laat Marijke Peelen-Sterk weten.

 

Allerlei informatie is inmiddels opgespoord in onder andere het stadsarchief. Daaronder ook krantenartikelen van de bouw, de opening indertijd, van Open Dagen en veel klassenfoto’s. 

 

Naar verwachting is er onder oud-leerlingen en anderen nog veel onbekend beeldmateriaal van de school te vinden. Peelen-Sterk: ‘Dus mocht u in het bezit zijn van foto’s van de bouw, van de opening, in- en exterieuropnames van de school of persoonlijke foto’s, stuur dan een kort bericht naar retourtjedoesburg@gmail.com’.

 

‘Mocht u op enigerlei wijze betrokken zijn geweest bij deze LTS of de voorganger, de ambachtsschool, reserveer de ochtend van 12 september dan alvast in uw agenda. Op deze Open Monumentendag die als thema ‘kunst en ambachten’ heeft, staat ook de LTS in de schijnwerpers’, aldus Peelen-Sterk.

2 reacties

  1. Johannes olijslager

    Hallo ik heb nog op oude ambachtschool gezeten met meneer (worteltrekken) pierik van 1965 tot 1969 leraren waren toen dir,polling ,leraren reusken nijland nieuwenhuis kramer tewinkel zweers kuneman ik woon tegenwoordig in Finland Groeten Johannes olijslager

  2. Fred Steijn

    Ik ook Johannes maar dan ‘n paar jaar eerder. 1960-1963
    Is het koud in Finland? 😁

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑