Ook in 2011 wil de gemeente Doesburg de Hens van der Wal-vrijwilligersprijs toekennen aan een persoon of organisatie die zich op onderscheidende wijze vrijwillig inzet voor de samenleving. Inwoners worden opgeroepen om mensen of organisaties uit hun omgeving voor de prijs te nomineren. Aan de prijs voor 2011 is het thema ‘Promotie pracht en kracht van Doesburg’ gekoppeld. Het gaat daarbij om belangeloze inzet van vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties voor promotie van de (cultuur)historische waarden en kwaliteiten van Doesburg. Zowel wat betreft behoud en herstel van gebouwen, beelden en openbare ruimte als van gebruiken, ambachten, voorwerpen/kleding, verhalen en audiovisueel materiaal van/over inwoners.


De jury roept inwoners, verenigingen en organisaties op om personen of organisaties uit Doesburg die actief zijn rond het thema voor deze eervolle prijs te nomineren.


Formulieren voor aanmeldingen zijn verkrijgbaar bij de Publieksbalie van het stadhuis en bij de Buurtacademie Doesburg op De Linie 4. Ook zijn ze te downloaden via www.doesburg.nl. Aanmeldingen moeten uiterlijk 4 november bij de gemeente binnen zijn.


De jury onder voorzitterschap van wethouder Willem Bouman gaat alle inzendingen beoordelen en daaruit één winnaar kiezen. De uitreiking van de prijs, de Hens van der Wal-ring en 500 euro zal plaatsvinden op een feestelijk omlijste avond in de week van 12 tot 17 december.


Zie ook:
Vrijwilligersprijs voor Felix Hermanns