Oproep: Schrijf mee aan de Stadsballade 777

De organisatie van Doesburg 777 roept alle Doesburgers op om mee werken aan het schrijven van een ballade. Het gaat om een loflied op de stad en moet vertellen wat Doesburg zo bijzonder maakt om er te wonen en te komen. Het lied wordt ten gehore gebracht tijdens de openingsmanifestatie van Doesburg 777 op 19 september 2014.

 

De ballade krijgt 7 coupletten, die tijdens de openingsmanifestatie worden uitgevoerd door 7 groepen, solisten of bands, ieder op zijn of haar eigen manier en in zijn of haar eigen stijl.

 

De basis voor zo’n ballade is natuurlijk de tekst en daar beginnen we mee, zo laat Doesburg 777 weten. Stichting Doesburg 777 vraagt de inwoners van Doesburg om daarbij te helpen. Dat kan op allerlei manieren. ‘U kunt een compleet gedicht schrijven of een paar regels, of een verhaal wat u heeft gehoord of zelf heeft meegemaakt. Laat ons vooral weten waarom u Doesburg in uw hart draagt’, aldus Theo Maas van Doesburg 777.

 

De Doesburgse dichter Jan Vijn gaat samen met enkele anderen een keuze maken uit de inzendingen en daarna de ballade vorm geven. Voor de mooiste inzendingen heeft de Stichting een aantal mooie prijzen, die beschikbaar worden gesteld door Nieuwenhuis Boek en Buro in Doesburg.

 

U kunt uw bijdrage tot en met 31 december sturen naar Stadsballade 777, Koepoortstraat 50, 6981 AT, Doesburg, of mailen via www.doesburg777.nl.

 

 

1 reactie

  1. Hanzestad Radio

    Ik zeg goed bezig Doesburg 777.

    Toen wij voorstelde een lied te maken over Doesburg was het een onzinnige actie.
    Wel leuk dat onze ideeën toch nog ergens goed voor zijn maar wel lullig.
    Zou leuk zijn als jullie zelf wat gaan verzinnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑