Op donderdag 16 augustus bespeelt Gerben Budding in de serie zomeravond orgelconcerten van StiDoMu het Walcker- orgel in de Grote of Martinikerk te Doesburg. Hij voert werken uit van onder andere Rheinberger, Brahms, Franck en Messiaen.

Gerben Budding (1987) is organist van de Grote Kerk te Gorinchem (Bätz-Witte orgel uit 1853), Stadsorganist, en musicus van de Protestantse Gemeente aldaar. Daarnaast is hij Vesperorganist van de Utrechtse Domkerk.

Hij geeft orgelsoloconcerten in binnen- en buitenland, en won diverse prijzen op concoursen. Gerben is ook actief als koor- en orkestdirigent. Zijn opleiding ontving hij aan het Utrechts Conservatorium, bij Reitze Smits (orgel, improvisatie), Rob Vermeulen (koordirectie), Mark Lippe en Arnoud Heerings (kerkmuziek). Hij behaalde de diploma’s Bachelor en Master of Music, Kerkmusicus I voor orgel en cantoraat.

Donderdagavond 16 augustus in de Grote- of Martinikerk te Doesburg om 20.00 uur. Toegang 12 euro en voor donateurs van StiDoMu 10 euro, tot 18 jaar vrij toegang. Het concert duurt ongeveer een uur. Voor en na het concert is er gelegenheid voor een drankje of een kopje koffie of thee.

Nadere informatie is te vinden op de website www.stidomu.nl waar ook kaarten voor de concerten zijn te bestellen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.