Oude film van Doesburg in Het Meulenhuus

Op dinsdag 6 en 20 februari houdt Stad en Ambt Doesborgh samen met de Folkloristische Dansgroep De Meulenvelders bijzondere filmavonden met historische beelden van Doesburg in Het Meulenhuus. De avonden beginnen om 20.00 uur (zaal open 19.30 uur) en de toegang is 4 euro per persoon inclusief een kopje koffie of thee. Het aantal bezoekers is beperkt, dus vol is vol.

Kaarten zijn in voorverkoop verkrijgbaar in Streekmuseum De Roode Tooren, Roggestraat 9-11-13 te Doesburg: dinsdag t/m vrijdag tussen 11.00 en 17.00 uur; op zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur.

De verschillende films tonen beelden van Doesburg zoals het er ooit uitzag, maar ook gebeurtenissen en inwoners van toen. De films van deze avond zijn overwegend gemaakt tussen 1935 en 1955. Onderstaand een aantal onderwerpen.

Doesburg in de dertiger jaren: speelkwartier op de lagere school, laden en lossen in de haven van Doesburg, de legendarische stoomtram, markt in Doesburg, de Mauritskazerne, parade van het garnizoen in de binnenstad, de viering van het 40-jarig regeringsjubileum van koningin Wilhelmina, vogelschieten, spelletjes voor de kinderen, het ophogen van de Burgemeester Nahuyssingel en Lindewal t.b.v. woningbouw, strenge winters, sneeuw- en ijspret en kortebaan schaatswedstrijden, aankondiging mobilisatie (augustus 1939), oproepen van reservisten, het vorderen van paarden door het leger, diverse fragmenten uit het dagelijks leven in Doesburg, het plaatsen van een nieuw uurwerk op de Martinitoren.

Daarnaast zijn er dit keer ook beelden van de historische Polygoon bioscoopjournalen over Doesburg 700 jaar stadsrechten (1937), de opening van de vaste brug door koningin Juliana (1952) en de laatste rit van de stoomtram in 1957. Totaal ruim twee uur unieke beelden van onze oude Hanzestad.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com en Etos Doesburg.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑