Discussie over openbaar toilet in Doesburg gaat door

De Gemeenteraad van Doesburg heeft een motie aangenomen waarin het college wordt opgeroepen om te kijken of met behulp van ondernemers een openbaar toilet in de binnenstad van Doesburg kan worden gerealiseerd.

De motie werd met een kleine meerderheid van 8 voor (PvdA, GroenLinks, D66 en SP) en 7 tegen (VVD, Stadspartij en CDA) aangenomen. De aanloop naar de stemming van de motie zorgde voor de nodige irritatie over en weer.

Wethouder Mulder was duidelijk over het toiletscenario van dit moment. ‘We hebben middelen vrijgemaakt voor een openbaar toilet op De Bleek. De exacte kosten hiervoor zijn nog niet eens inzichtelijk of we zouden al een nieuw openbaar toilet moeten financieren. Daar is geen financiële dekking voor. Komt bij dat we hopen dat er komende zomer een tweede openbaar toilet wordt gerealiseerd in de Turfhaven’.

Brede rolstoel
De VVD noemde de motie overbodig en schermde met twee ondernemers die een openbaar toilet zouden willen aanbieden. GroenLinks stelde dat als het om horecabedrijven gaat, deze niet geschikt zijn voor mindervalide mensen met een brede rolstoel.

De Stadspartij sprak van een ‘onzinnig verhaal’ en irriteerde zich aan de suggestie van GroenLinks dat het vertrouwen in wethouder Fred Jansen (Stadspartij) in twijfel werd gebracht. ‘De wethouder heeft beloofd dat er binnen twee jaar een openbaar toilet in de binnenstad komt’, aldus Appie van der Beek van de Stadspartij.

CDA herinnerden de raadsleden er aan dat voor de komende gemeenteraadsverkiezingen Doesburg een openbaar toilet heeft, zoals vastgelegd is in het coalitieakkoord, en liet weten hiermee blij te zijn.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com en Etos Doesburg.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑