Politiek wil duidelijke cijfers over werkgelegenheid uitbreiding Rotra en Ubbink

De Gemeenteraad van Doesburg heeft met het kleinst mogelijke verschil een motie aangenomen die oproept om duidelijk te krijgen hoeveel extra werkgelegenheid de uitbreidingsplannen van Rotra en Ubbink met zich meebrengt.

In een opvallend fel debat donderdagavond bogen raadsleden zich over de motie van GroenLinks, PvdA en SP om inzage te krijgen in de rapportage waaruit blijkt dat er honderden nieuwe arbeidsplaatsen ontstaan zoals wethouder Mulder vorig jaar aangaf. Daarnaast stelt de motie dat een onafhankelijke rapportage op korte termijn wenselijk is.

De Stadspartij riep bij monde van David van Sommeren op om eerst het lopende onderzoek af te wachten, alvorens nieuw onderzoek te starten. Van Sommeren kwam daarbij hard in botsing met Kees van Immerzeel van GroenLinks, die op korte termijn meer duidelijkheid wil over de effecten op werkgelegenheid bij uitbreiding van Rotra en Ubbink.

CDA-voorman Gerard Albers sprak van een eenmalige kans en wees op het belang van behoud van werkgelegenheid voor Doesburg. Hij doelde op de mogelijkheid dat de bewuste bedrijven Doesburg zouden kunnen verlaten, zoals dat in het verleden met bedrijven als Ferrocal en Rensa is gebeurd.

Wethouder Mulder wil eerst het lopende onderzoek afwachten waarin werkgelegenheid ook aan bod komt. ‘In mei komt er een voorkeursontwerp en kunnen de bedrijven beslissen of ze willen uitbreiden of niet’, informeerde Mulder de raad.

De PvdA, GroenLinks, SP en D’66 (samen goed voor 8 stemmen), stemden in met de motie. VVD, Stadspartij en CDA (7) tegen. Daarmee wordt het college opgeroepen om alsnog werk te maken om op korte termijn cijfers te leveren over arbeidseffecten bij uitbreiding van Rotra en Ubbink.

Lees ook:

Rotra en Ubbink willen omvang bedrijventerrein verdubbelen

Vervolgonderzoek verdubbeling bedrijventerrein Verheullweg

Politiek positief over uitbreidingsplannen Rotra en Ubbink

D66 stelt commissie in over uitbreiding Rotra en Ubbink

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com en Etos Doesburg.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑