Rotra en Ubbink willen omvang bedrijventerrein Verhuellweg verdubbelen

Rotra en Ubbink willen het bedrijventerrein Verhuellweg aan de noordzijde van van de stad flink uitbreiden. Op verzoek van de twee Doesburgse bedrijven moet de omvang van het terrein worden verdubbeld. Een haalbaarheidsonderzoek is vandaag aangekondigd.

In het stadhuis van Doesburg heeft wethouder Ellen Mulder (VVD) van de gemeente Doesburg het nieuws van een haalbaarheidsonderzoek donderdagavond naar buiten gebracht. Eind 2016 moeten de conclusies uit het onderzoek bekend zijn en moet duidelijkheid komen over de mogelijkheden.

De verdubbeling van het bedrijventerrein moet een economische impuls geven aan Doesburg. Daar staat tegenover dat er natuur ingeleverd moet worden. Totaal gaat het om 20 hectare extra ruimte aanpalend aan het bestaande bedrijventerrein.

Natuur
De verloren natuur zal mogelijk worden gecompenseerd buiten Doesburg. Daarover zal gesproken worden met de gemeenten Doetinchem en Rheden, die betrokken zijn bij het plan.

Wethouder Mulder onderstreepte dat het om een haalbaarheidsonderzoek gaat en dat naar alle opties, argumenten en obstakels gekeken zal worden.

Wanneer de plannen zoals vermeld in de ‘position paper’ kunnen worden gerealiseerd, betekent dit honderden extra banen in Doesburg volgens Rotra en Ubbink.

Economische en toeristische ambities
Mulder vertelde dat er inmiddels gesproken is met direct omwonenden zoals Loonbedrijf Derksen, Stichting Twickel, de eigenaar van de grond in de Fraterwaard, en met Staatsbosbeheer. Volgens Mulder zijn de plannen ‘niet negatief’ ontvangen. Komende week staat een afspraak op het programma met de campings IJsselstrand en Zwarte Schaar.

Op de vraag of de economische ambitie van dit plan niet de toeristische ambities van Doesburg in de weg kan staan, antwoordde de wethouder: ‘We zijn geen museum. Bij bloei en groei hoort ook bedrijvigheid. Al erken ik dat dit best een ingewikkelde puzzel kan zijn. Maar voor alle duidelijkheid: we zitten in een verkennende fase en moeten zien hoe het proces zich verder ontwikkelt’.

Haalbaarheidsonderzoek
Het initiatief voor een haalbaarheidsonderzoek ligt bij Rotra en Ubbink. Eind dit jaar worden de uitkomsten van deze verkenning verwacht. Rotra en Ubbink laten beiden weten op korte termijn ruimte nodig te hebben om uit te breiden. Rotra is enige tijd bezig geweest om extra ruimte te realiseren op het terrein van steenfabriek De Groot in Rheden, maar dit leidde niet tot het gewenste resultaat.

IMG_8770

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph KlaassenLa Boucherie en Stadshotel Doesburg.

21 reacties

 1. Frans

  Ziet er niet goed uit voor de omgeving

 2. Gert-Jan Tas

  Tsja, dat krijg je als bijv. Rotra geblokkeerd wordt bij hun plannen om het terrein van De Groot in Rheden/Velp te ontwikkelen.

  Ik moet zeggen dat mijn eerste reactie niet negatief is. Is m.i. nu een gebied met weinig landschappelijke diversiteit, weinig activiteit en mooi “aansluitend aan”. Aan- en afrijdend verkeer lijkt buiten de woongebieden te blijven.

  Daarnaast levert de aanleg levert werk op en de nieuwe (uitbreidings)mogelijkheden voor Rotra/Ubbink ook. Als we accepteren dat “groei moet”, dan moeten we ook dit soort ontwikkelingen mogelijk maken. En Ubbink en Rotra zijn schone “industrie”.

  Dus????

 3. Gert-Jan Tas

  Wel vreemd overigens dat, als het waar is wat De Stadspartij zegt, dat de gemeentelijke politieke partijen hier niks van wisten ………..

 4. A.van Tuyl

  Alle Doesburgers die bij huis lopen, sla je slag!

 5. Frans

  P.S. compensatie natuur? er stonden ooit bomen op de Roosenveldsingel, zijn verwijderd wegens reconstructie weg, en nooit meer terug gekomen wat wel de bedoeling was toen.

 6. Frans van der Krul

  Gaat dit niet ten koste van de natuur in de Fraterwaard?

 7. Frans van der Krul

  Zie voor info op:http://velpseregio.nl/?p=1387

 8. robert duis

  @ Doesburg.

  “You can’t eat the pudding and have it”…..”Het is nu eenmaal kiezen of delen”.

  Investeren, plannen maken, uitbreiden, werkgelegenheid vergroten en/of marktpositie
  willen behouden gaan altijd gepaard met “iets” inleveren.
  Is dat in dit geval het moeten missen van een stukje “natuur”, dan is dat heel jammer,
  maar mijns inziens wel legitiem.

 9. Frans van der Krul

  Robert, hoe ver moeten we gaan met inleveren? Er is al ingeleverd met de huidige bebouwing en uitstoot.

 10. robert duis

  @ Frans van der Krul.

  ” I know a MAN in Doesburg”.
  He is the “KING” of more “paid” JOBS.
  His name: Frans van der Krul”.

  ============================

  Frans: “Wees BLIJ met ondernemers die voor meer werkgelegenheid zorgen!”

  Ga niet lijken op Pim Fortuyn die riep: “Nederland is Vo!”

  Loop eens van Apeldoorn naar Harderwijk ….daar kom je geen mens tegen en je
  blijft maar wandelen in een “ZEE van NATUURSCHOON”.

  Een stukje “natuur” inleveren in de buurt van Doesburg in ruil voor meer werkgelegenheid
  lijkt mij iets om met alle beschikbare armen ook werkelijk te “omarmen”.

 11. Peter van den Broeke

  En niet alleen tussen Apeldoorn en Harderwijk vind je rust maar ook net buiten Doesburg hoor. Je hoeft echt niet zover om niemand tegen te komen. Als ik op de tekening zie wat er bij het nieuwe industrie gebied(je) komt dan valt het reuze mee qua inleveren van natuur.
  Volgens mij weegt het niet op tegen de werkgelegenheid die hiermee gecreëerd wordt. Laten we blij zijn met zulke ondernemende bedrijven binnen Doesburg.

 12. Wim Robbertsen

  de natuurcompensatie kan prima plaatsvinden op het door Rotra aangekochte terrein bij Rheden. Prima deal.

 13. Angelique Ende

  Aangezien de Fraterwaard natura 2000 gebied is, kan je niet zomaar zeggen dat natuurcompensatie elders kan plaatsvinden. Dat is namelijk een beetje het idee van een natura 2000 gebied. Een milieueffectrapportage zal uitsluitsel moeten geven over de mogelijkheden op dit gebied.

 14. Gert-Jan Tas

  @Angelique Ende

  Ik had “ooit” een herplantplicht na het kappen van een “boom”. Mocht ik bij wijze van spreken in Botswana uitvoeren! Af en toe een oogje dicht knijpen t.b.v. een ander groot belang moet m.i. kunnen.

 15. Margriet Ton

  En dan maar hopen dat het water nooit meer hoog wordt , het zijn tenslotte uiterwaarden , gemaakt om water op te vangen. .

 16. Frans Schilderman

  Geld geld geld dat is het enigste wat telt.

 17. Frans van der Krul

  Frans Schilderman,
  Juist het gaat hier om geld verdienen en dit ten koste van het milieu.
  De politiek is oorverdovend stil! Gemeste kans voor partijen die het milieu hoog in het vaandel hebben staan.
  Een oogje dicht knijpen gebeurd al veel te veel, wel bedrijven sluiten die het milieu schaden maar dit milieu mag wel worden geschaad.Laat men maar gaan bouwen in Velp op het terrein wat men daar al heeft aangekocht.

 18. Paul Zwiers

  Over natuur gesproken. Ik meen met te herinneren uit mijn kindertijd dat het stuk grond recht achter loonbedrijf Derksen (wat ook industrieterrein moet worden) tot eind jaren 70 de vuilstort van Doesburg was. Is waarschijnlijk alleen een dikke laag klei overheen gestort….. Kan me natuurlijk vergissen. Maar zo niet dan ben ik benieuwd wat ze daar tijdens het bouwen nog allemaal gaan tegenkomen. Riverstone echt teruggeven aan de natuur lijkt me een heel goed idee.

 19. robert duis

  @Frans van der Krul.

  “De politiek is oorverdovend stil!” ……..Die constatering is helemaal juist!

  In wezen is dat de essentie van de problematiek van deze mooie website:
  ————————————————————————————————–

  Aan de ene kant een prachtig “medium” voor de Doesburger
  om zijn mening te ventileren.

  Aan de andere kant dat zelfde “medium’ dat door de POLITICI nauwelijks
  “gebruikt” wordt om diezelfde Doesburger eens uit te leggen wat zij wel- en niet
  goed hebben begrepen, dan wel goed- of verkeerd onder woorden hebben gebracht.

  De politici laten zich niet – of nauwelijks uit hun “politieke tent” lokken en dat is
  aan de ene kant verstandig en zelfs te begrijpen, maar aan de andere kant
  wel een beetje jammer.

  Deze site heet toch niet voor niets: doesburgDIRECT !?

 20. Theo Houkes

  Robert Duis die mensen die jij politici noemt en aan ze vraagt om het de doesburgers is uit te leggen wat ze bedoelen zal moeilijk worden vooral omdat ze zelf niet snappen wat ze allemaal aan het doen zijn.
  ALS JE HET ZELF NIET SNAPT KUN JE HET AAN EEN ANDER NIET UITLEGGEN TOCH

 21. robert duis

  @ Theo Houkes.

  :-)))))))

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑