De soepen die tijdens de soepwedstrijd op de Doesburgse Mosterd & Food Dag aan de jury worden geserveerd, zijn ook voor bezoekers van het evenement te proeven. De elf deelnemende restaurants bieden hun wedstrijdsoep vanaf 12.00 uur aan in een proefkopje voor slechts 1 euro.

Wie zaterdag 21 mei tijdens de Doesburgse Mosterd & Food Dag dus echte topsoep met Doesburgse mosterd wil proeven, moet ’s middags naar de driesprong bij DuMidi komen. Daar worden de soepen – geserveerd in een proefkopje – aangeboden voor 1 euro.

Op de grote oplegger op de driesprong zal een vakjury bestaande uit onder andere de regionale topkoks Peter Gast (’t Schulten Hues in Zutphen) en Raymond Prinsen (Moulin Bistronomie in Borculo) het oordeel vellen over de deelnemende soepen. Burgemeester Loes van der Meijs verzorgt de prijsuitreiking.

Achterhoekse Streekproducten
De Doesburgse Mosterd & Food dag begint om 10.30 uur. Vanaf dat tijdstip zijn meer dan twintig kramen met een keur aan Achterhoekse Streekproducten te bezichtigen in de binnenstad. Vanaf 13.00 uur start de soepwedstrijd waarbij de finale begint om 15.00 uur. Om 16.30 is de prijsuitreiking.

De jaarlijkse soepwedstrijd en de uitreiking van de Kuperusbokaal wordt voor de 19de keer gehouden.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph KlaassenLa Boucherie en Stadshotel Doesburg.