Het is niet de vraag of het onderzoek naar de uitbreiding van het bedrijventerrein Verhuellweg doorgaat, maar hoe de gewenste verdubbeling van het bedrijventerrein eruit gaat zien. Half februari vertellen de betrokken partijen welke onderzoeken er gaan plaatsvinden om het plan te realiseren.

Vorig jaar mei kondigde Rotra en Ubbink in samenwerking met 7 overheidsinstanties aan dat er aan de noodzijde van het bedrijventerrein Verhuellweg flinke uitbreidingsplannen zijn.

Tijdens die bijeenkomst werd een haalbaarheidsonderzoek aangekondigd. Door de positieve houding van alle betrokken partijen is het volgens gemeentewoordvoerder Stijn Terlingen niet meer de vraag of de wens om uit te breiden nog aanwezig is, maar meer hoe.

Realisatieplan
Daarom wordt ergens komende twee maanden kenbaar gemaakt dat er onderzoeken worden uitgevoerd voortkomend uit het realisatieplan en wie deze onderzoeken gaan uitvoeren en wat de kernvragen daarbij zijn.

Verder wordt rond de zomer verwacht dat verdere betrokkenen uitgenodigd worden voor medezeggenschap. Dat gaat dan niet om de huidige twee bedrijven en zeven overheidsinstanties.

Natuurcompensatie
Bij de eerste bijeenkomst in mei 2016 werd duidelijk dat de verloren natuur, door het dichtgooien van het watergedeelte net ten noorden van het bedrijventerrein, elders gecompenseerd moet worden. Daarom zijn vanaf het begin de gemeenten Rheden en Doetinchem betrokken bij de plannen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Datzijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.