De oude films over Doesburg die in Het Meulenhuus draaien, zijn volledig uitverkocht. Daarom worden er in het najaar nieuwe filmavonden gepland.

De belangstelling om oude beelden van Doesburg te zien is dermate groot dat de geplande filmavonden op 12 februari en 5 maart volledig zijn uitverkocht.

Om teleurstellingen te voorkomen heeft Stad en Ambt Doesborgh/Streekmuseum De Roode Tooren, de initiatiefnemer van de filmavonden, besloten om in het najaar weer draaiavonden te houden.

De films worden herhaald op dinsdag 5 en 26 november 2019. In de loop van oktober zijn de toegangskaarten van 5 euro per stuk in de voorverkoop verkrijgbaar in Streekmuseum De Roode Tooren aan de Roggestraat 9-11-13 in de binnenstad in Doesburg.

Enkele onderwerpen die aan bod komen zijn: de verschillende lagere scholen in beide jaren (jongensschool, meisjesschool, school A, Ireneschool, Chr. School aan de Armgardstraat, de schipbrug en de bouw van de nieuwe IJsselbrug, de scheepswerf van Van der Werff, de GOG-gebouwen en de GTW-loods, de oude sluis met ophaalbrug in de huidige Barend Ubbinkweg, school A in de Kloosterstraat/Doormansingel, voetballen en dameshandbal, het zuidelijk Molenveld met Oranjesingel, Pr. Hendrikstraat, de driehoek Julianastraat/Emmastraat, jachthaven en zeilen op de oude Oude IJssel, volleybal en voetbaltraining op de Halve Maan, de eerste vrachtwagens van Roelofsen, tafeltennis en de vroegere gymnastiekverenigingen Eendracht en Agilitas, vele straatbeelden van Doesburg, de melkboer komt langs.

Honderden inwoners van Doesburg uit die jaren komen voorbij. Veel herkenbare en nog levende stadgenoten zijn vol in beeld. Dit zijn andere beelden dan die tijdens de vorige voorstellingen zijn vertoond.

Op verzoek worden er ook nog enkele beelden getoond van het Polygoon bioscoopnieuws met Doesburg tijdens de feesten van 1937 (700 jaar stadsrechten), de opening van de vaste brug in 1952 en van het afscheid van de stoomtram in 1957. Totaal ruim twee uur unieke beelden van onze Hanzestad.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.