Het voorlezen in de bibliotheek van Doesburg wordt volgende week 1 april helemaal leuk, want het staat volledig in het teken van Pasen. De voorlezer heeft paasverhalen uitgezocht en brengt een mandje met eieren mee die hij gaat verstoppen voor de kinderen.

 

Alle kinderen van Doesburg zijn uitgenodigd om van 14.30 tot 16.00 uur naar de bibliotheek te komen om te genieten van de verhalen en eieren zoeken. Het voorlezen is een gezamenlijke activiteit van de buurtacademie Doesburg en speciaal het project Voorlezen Thuis en de Bibliotheek Doesburg en is elke woensdagmiddag van 14.30 uur tot 16.00 uur in de bibliotheek in de peuterhoek. Bedoeld voor alle kleintjes tot een jaar of 10. Aanmelden hoeft niet, kom er gewoon lekker bij zitten en geniet van het voorlezen. Met het voorlezen in de bibliotheek willen we zoveel mogelijk kinderen bereiken.

 

Voorlezen is niet alleen erg leuk, het is ook heel belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Voorlezen, al vanaf baby en peuter, zorgt er voor dat kinderen taalvaardiger worden en daarmee is de kans op taalachterstand en laaggeletterdheid als ze naar school gaan kleiner. Dit geldt zeker ook voor kinderen waar thuis niet altijd Nederlands gesproken wordt.

 

‘Voorlezen Thuis’ is een activiteit van de Buurtacademie Doesburg waarbij vrijwilligers een maal per week gaan voorlezen bij gezinnen thuis. Dit is een groot succes, waardoor zelfs gezinnen op de wachtlijst staan, omdat er niet voldoende vrijwilligers zijn. Nieuwe voorlees-vrijwilligers zijn daarom van harte welkom bij Antoinette Hovingh, coördinator Voorlezen Thuis van de Buurtacademie Doesburg, tel 0313-712400, mail: voorlezenthuis@buurtacademiedoesburg.nl