Parkeren in Doesburg fors duurder

Wie de auto in Doesburg parkeert, moet volgend jaar flink in de buidel tasten. Zowel de parkeervergunningen als het parkeergeld gaan fors omhoog.

Dat stelt het college van b&w voor aan de Gemeenteraad. Voor de parkeermeters wil de gemeente een tariefsverhoging van 44% voorstellen. Vergunningen worden 52% duurder.

De maatregelen moeten gezamenlijk 160.000 euro opleveren, 30.000 euro door parkeervergunningen en 130.000 euro uit de parkeermeters.

Bij de verhoging van de parkeerbelastingen is volgens de gemeente rekening gehouden met een inflatiecorrectie van 3,15%.

Naast parkeerbelastingen gaat ook de toeristenbelasting omhoog. Aanvankelijk zou sprake zijn van een verhoging van 74%, maar die lijkt nu uit te komen op 11%.

De belastingverordeningen worden jaarlijks door de raad in de decembervergadering vastgesteld. Dit om uitvoering te geven aan de uitgangspunten van de programmabegroting voor 2020-2023, zo laat de gemeente weten.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

 • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
 • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
 • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
 • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
 • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
 • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit.

7 reacties

 1. Peter pauw

  Dan toch maar buiten Doesburg de boodschappen halen

 2. Robert Duis

  Peter Pauw => Eens met Uw reactie.

  Behalve deze stijging van verschillende tarieven
  de auto betreffend, is het regelmatig afsluiten van de
  winkelstraten voor het verkeer in het Centrum van onze
  stad voor “oudere” consumenten een tweede reden om in
  buitengebieden met VRIJ parkeren in de buurt van de
  winkels te gaan “shoppen”.
  Nadat vastgesteld werd dat de jeugd van Doesburg veelal
  het vertier buiten de stad zoekt, is het niet echt verstandig
  ook de “ouderen” van Doesburg naar elders te dwingen.

 3. Frans van der Krul

  Weg met het duur betaald parkeren, op de Bleek wordt het aantal parkeerplaatsen voor steeds minder gezien de aantal vergunninghouders binnenstad.Maak er een blauwe parkeer zone van de binnenstad, want toeristen komen zo niet terug een volgende keer.Zelf parkeer ik regelmatig in de binnen stad voor een paar minuten en voor andere zaken vaak naar omliggende plaatsen, ik weet dat brandstof ook geld kost, maar vind dat steeds weer lopen kaartje trekken lastig en waar laat je het oude kaartje? op de grond? Ik betaal graag iets meer(wat nog moet blijken) dan hier parkeren. Voor vele zaken kan ik ook terecht bij de Aldi waar je gratis kan parkeren en voor de rest weinig te koop in het centrum, veel dames kleding enz zaken maar voor heren weinig keuzes.

 4. Esther Markerink

  Blauwe zone maken voor 2 uurtjes. Zoals in Didam of zoals bij Dekamarkt in Doetinchem.
  Ze maken nergens meer vrienden bij de gemeente. Kijken niet naar ondernemers, marktkooplieden of de ouderen die slecht ter been zijn.
  Hoe zeg ik dat straks tegen m’n klanten. Als ze überhaupt kunnen parkeren omdat er alleen vergunninghouders staan, op woensdag tijdens de markt.
  Ze houden hier geen Doesburger meer aan over in het centrum die inkopen gaat doen.

 5. Irma Teunissen

  Blauwe zone maken. En laten we vooral zorgen dat we de loop in de binnenstad houden . We hebben nu bijna alle winkels weer met ondernemers gevuld als het parkeren in onze stad te duur gaat worden dan vertrekken de mensen naar de omliggende steden waar het nog gratis is.

 6. Nora Loman

  52% verhoging voor vergunninghouders,absurd beleid. Vraag me af of dit wettelijk wel mag!

 7. Frans van der Krul

  Norma Loman,
  Ik zal u adviseren uw vertegenwoordiger in de raad hier over te bevragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑