Peter van der Meijden voorzitter Leergeld Doesburg

Peter van der Meijden is de nieuwe voorzitter van Stichting Leergeld Doesburg. Van der Meijden neemt de functie over van Henk Beijen, die vanwege zijn rol als raadslid voor De Stadspartij de voorzittershamer heeft doorgegeven.

 

In het kader van het voorkomen van belangenverstrengeling heeft Beijen zijn functie neergelegd. Dat gebeurde op de avond waarop de Stichting Leergeld Doesburg officieel van start is gegaan.

 

Vanaf 1 september is Leergeld Doesburg operationeel en dat zij in een grote behoefte voorzien is duidelijk, gezien de vele aanvragen. In de loop van 2013 heeft een Doesburgse burger in een gesprek met wethouder Bollen haar zorg over kinderen, die niet volwaardig deel kunnen nemen aan de maatschappij, uitgesproken.

 

Bollen nam initiatief en benaderde een tweetal personen die de schouders er onder wilden zetten. Zij gingen voortvarend van start en dit resulteerde in de oprichting van de stichting in januari 2014. Hierbij heeft de stichting veel hulp gehad van de al lang opererende stichting Leergeld De Liemers.

 

Het vinden van een werkplek was de eerste prioriteit. Die vond de stichting via bemiddeling van de Rabobank Gelderland Midden en zij betrok het kantoor aan de Kraakselaan van de voormalige stadsmanager. De volgende stap was het vinden van een geschikte coördinator en intermediairs. ‘Mede door de inzet van de doesburgse vrijwilligersbank zijn we daarin geslaagd en het team bestaat nu uit de coördinator en twee intermediairs. Ook een penningmeester werd gevonden’, aldus Henk Beijen.

 

Vervolgens heeft het team een interne opleiding genoten onder leiding van de coördinatrice van Leergeld Arnhem. De eerste gelden kwamen binnen van Leergeld Nederland en van de gemeente via de Klijnsma gelden.

 

De stichting denkt ongeveer 200 kinderen op jaarbasis te kunnen ondersteunen zodat ook zij volwaardig deel kunnen nemen aan de maatschappij. Zij werkt ook samen met het Jeugdsportfonds Doesburg. Tevens zijn er afspraken gemaakt met de twee fietsbedrijven in Doesburg.

 

Momenteel zijn er gesprekken met de RDO en de Gestichten van Weldadigheid om ons de komende jaren financieel te ondersteunen. Uiteindelijk heeft de stichting een werkplek gevonden op de Linie 4 hetgeen een goede zaak is.

 

Recent was de officiële start in aanwezigheid van het voltallige bestuur, het team en wethouder Bollen. De Stichting Leergeld Doesburg is er trots op dat het hen gelukt is in een korte tijd operationeel te zijn en veel kinderen te kunnen ondersteunen. De huidige voorzitter Henk Beijen heeft zijn functie overdragen aan Peter van der Meijden, omdat hij iedere schijn van belangenverstrengeling wil voorkomen.

IMG_4750

 

 

1 reactie

  1. Frans van der krul

    Alle kinderen mogen meedoen:
    volle kracht vooruit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑