Pianist Péter Tóth in Gasthuiskerk op 29 oktober

Op zondag 29 oktober om 15.00 uur speelt de Hongaars-Amerikaanse pianist Péter Tóth in Gasthuiskerk Doesburg werk van Schumann, Brahms en Liszt. Toen hij elf jaar oud was raakte Tóth bij een buurman om de hoek voor het eerst een piano aan; het was liefde op het eerste gezicht.

Hij werd ingeschreven bij de muziekschool in zijn woonplaats Békéscsaba in Hongarije en drie jaar later al toegelaten tot de Franz Liszt Muziekacademie in Boedapest. Tóth trad op over de hele wereld en won vele prijzen.

Na zijn eindexamen in 2008 vertrok hij naar de Verenigde Staten. In 2013 rondde hij zijn PhD studie ‘Doctor of Musical Arts’ af aan de Universiteit van Texas (Austin).

Met zijn echtgenote woont hij in New Jersey (New York) waar hij zijn internationale carrière verder inhoud geeft. Sinds september 2016 is hij bovendien verbonden als docent aan de Rutgers University. In 2011 maakte hij zijn debuut in Washington DC.

Behalve in de Verenigde Staten maakte Tóth in de afgelopen jaren tournees door Hongarije, Polen, Oostenrijk, Oekraïne, Rusland (onder andere het Tchaikovsky Conservatorium in Moskou), Engeland, Schotland, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Zwitserland, Zuid-Korea, Costa Rica en Japan.

Het optreden op 29 oktober begint om 15.00 uur en een toegangskaart kost 10 euro.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑