Het huisensemble van Podium Acanthus, ‘Pianokwartet Acanthus’ genaamd, treedt zowel op vrijdag 28 februari als vrijdag 20 maart op in Doesburg. Het concert van 28 februari is een extra ingevoegd concert, omdat het concert op 20 maart al is uitverkocht.

Het ‘Pianokwartet Acanthus’, bestaat uit Hans Rijkmans (viool), Anna Wiersum (altviool), Frank Lange (cello) en Hans-Erik Dijkstra (piano). Het kwartet treedt tijdens dit lustrumseizoen twee keer op, namelijk op vrijdagavond 28 februari en vrijdagavond 20 maart 2020 met hetzelfde programma.

Programma
De avond begint met een lieflijk klinkend pianokwartet uit de Barok, gecomponeerd door de van oorsprong Gentse componist en musicus Jean-Baptiste Loeillet. Hij kwam uit een bekende Gentse muzikantenfamilie. Loeillet was een veelzijdig musicus die naast het componeren veelvuldig concerten gaf op blokfluit, dwarsfluit, hobo en klavecimbel.

Na deze opening van het concert volgt het Pianokwartet in Es van Mozart. Dit kwartet is een bewerking van Mozart’s Pianokwintet voor blazers.

Tot slot klinkt het derde en laatste Pianokwartet No. 3 in c van Brahms. Dit kwartet kreeg als bijnaam: het ‘Werther Quartet’. Deze naam ontstond naar Goethe’s boek ‘Die Leiden des jungen Werthers’ uit de Duitse Sturm und Drang-periode. Het kwartet een prachtig lyrisch muziekstuk waarin de componist zich, evenals Goethe’s Werther, geheel laat leiden door zijn soms heftige gevoelens.

De concerten zijn ’s avonds om 20.00 uur en een toegangskaart kost 17,50 euro per persoon. Jeugd tot en met 15 jaar bestaat 8,50 euro. Deze prijzen zijn inclusief consumpties in de pauze en na afloop van het concert.

Podium Acanthus is gevestigd aan de Koepoortstraat 20. Concertkaarten zijn te bestellen door te bellen met 0313-484176 of te mailen naar podium@acanthus.demon.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg