Pianolegende Daniël Wayenberg in Gasthuiskerk Doesburg

Pianolegende Daniël Wayenberg maakt op zaterdag 9 juni om 20.00 uur zijn opwachting in de Gasthuiskerk in Doesburg. Wayenberg speelt dan, samen met het grote talent Martin Oei, een uitgebreid programma met werk van Brahms, Chopin, Ravel, Liszt en Rachmaninov.

De 89-jarige Daniël Wayenberg en de 22-jarige Martin Oei vormen op het eerste gezicht een ongelijke match tussen de flamboyante meester en zijn schuchtere gezel. In de praktijk zijn deze twee muzikale partners echter virtuoos en artistiek aan elkaar gewaagd.

In het begin van 2017 vroeg Martin Oei eens aan Wayenberg wat die voor zijn verjaardag zou willen. ‘Optreden,’ was het antwoord. Het gevolg was een unieke krachtenbundeling tussen de gelauwerde en wereldberoemde Chopinvertolker en het aanstormende talent.

Daniël Wayenberg werd in 1929 in Parijs geboren. Zijn moeder was violiste en ontdekte al snel dat Wayenberg een absoluut gehoor had. Op zevenjarige leeftijd trad hij voor het eerst in het openbaar op als pianist.

Wayenberg is één van de weinige Nederlandse pianisten die internationaal is doorgebroken. Zijn repertoire omvat naast klassieke en romantische componisten twintigste-eeuwse als Maurice Ravel, Henri Dutilleux, André Jolivet en George Gershwin.

Martin Oei begon op zijn negende met piano spelen en werd nog geen jaar later toegelaten tot het conservatorium. Hij kreeg les van Jelena Bazova en Martyn van den Hoek en volgde masterclasses bij Igor Roma, Bart van Oort, Ruth Nye, Wibi Soerjadi en Enrico Pace. In 2012 won Oei in het kader van de meesterproef van de Classic Young Masters twee jaar professionele begeleiding op maat bij de verdere ontwikkeling van zijn carrière.

Zaterdag 9 juni, 20.00 uur. Toegang 15 euro.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑