Bert-Jan Knapen, eigenaar van Caldo e Freddo, heeft plannen om een hotel te starten in Doesburg. Zijn oog is gevallen op een pand in de Koepoortstraat, waar elf tot twaalf hotelkamers moeten komen.

Het gaat om het eerste pand aan de rechterkant in de Koepoortstraat, gezien vanaf parkeerplaats De Bleek. In het pand zat tot voor kort een zorginstelling. Nu staat het leeg en te koop.

Knapen heeft een investeerder en een architect. ‘Met de architect ben ik al een paar keer binnen geweest en we denken aan elf of twaalf moderne suites. Dat gaat prima samen met het klassieke pand’, aldus Knapen.

Bestemmingsplanwijziging
Naast de suites wil Knapen een extra ruimte creëren voor vergaderingen met aansluitend mogelijkheden voor een lunch of diner. Het hotel krijgt als het aan Knapen ligt geen restaurant, wel een ontbijtruimte en bar.

De horecaondernemer heeft inmiddels met de gemeente gesproken. Om er een hotel te starten, zal een bestemmingsplanwijziging moeten plaatsvinden.

Hotelplannen
Hoe groot de kans is dat het hem lukt in Doesburg een hotel te starten, houdt hij in het midden. Naar verluid is er nog een partij die het pand wil kopen.

Het is niet de eerste keer dat Knapen hotelplannen heeft. In Arnhem in het opgeknapte Spijkerkwartier overwoog Knapen een paar jaar geleden een hotel te kopen.

Doesburg telt op dit moment met Stadshotel Doesburg één hotel. Verder kunnen bezoekers overnachten in diverse b&b’s en in de zomermaanden op de campings IJsselstrand en Zwarte Schaar. Verder worden regelmatig slaapmogelijkheden door particulieren aangeboden via AirBnb.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Datzijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.