Ondernemers en bewoners in het buitengebied van Doesburg hoeven voorlopig niet te rekenen op internet via glasvezel. Leverancier CIF kan voorlopig geen concrete informatie geven over de planning van glasvezel in dit deel van de Achterhoek.

Daarmee is het onduidelijk wanneer de gewenste glasvezel in het buitengebied van Doesburg de grond in gaat. Doesburg is een van de gemeenten die samenwerken om buitengebieden te voorzien van sneller internet.

Een woordvoerder van CIF heeft in de media laten weten dat het voortraject en de aanleg van glasvezel in het buitengebied anders en lastiger gaat dan van te voren was ingeschat. CIF legde eerder glasvezel aan in Twente en Salland.

Vervolgaanpak
Wethouder Paul Seesing van de gemeente Bronckhorst, die de woordvoering doet voor de deelnemende gemeente, is teleurgesteld. Hij heeft laten weten te wachten op een vervolgaanpak, maar hierover is door CIF nog geen toezeggingen gedaan.

In Berkelland en Winterswijk is CIF wel gestart met de aanleg. Maar de gemeenten Doesburg, Bronckhorst, Oude-IJsselstreek, Montferland, Lochem en Zutphen zijn voorlopig in de wachtkamer geplaatst.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Datzijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.