Een ogenschijnlijk eenvoudige poll op internet over parkeren in Doesburg heeft voor een berg aan reacties gezorgd. Inwoners van Doesburg lieten zich massaal horen op de Facebookpagina van DoesburgDirect.nl.

Het ging op de poll ‘doe jij de boodschappen in Didam of Dieren omdat je in Doesburg overdacht 0,80 euro per uur moet betalen om te parkeren?’. Bijna 150 mensen namen de moeite om hun mening te geven op deze vraag.

Parkeren in Doesburg kost sinds 1 januari trouwens 0,90 euro per uur vanaf 10.00 tot 18.00 uur op de parkeerplaatsen dichtbij het centrum. Doelstelling van de poll is om een beeld te krijgen of mensen vanwege parkeerkosten hun boodschappen doen in Didam of Dieren waar het gratis parkeren is.

Ondernemers steunen
Het merendeel antwoordde de vraag met ‘nee’, maar ook een behoorlijk aantal stelt kritische kanttekeningen bij het innen van parkeergeld en doet daadwerkelijk de boodschappen elders waar de auto gratis kan worden geparkeerd.

Zo stelt Cris Peters dat hij de boodschappen in Doesburg doet om de ondernemers te steunen, maar voegt eraan toe zich te irriteren aan de parkeerwachters ‘die verdekt staan opgesteld om maar te kunnen schrijven’.

‘Dat is balen’
Henry van Rooy krijgt met zijn reactie veel bijval getuige een flink aantal ‘likes’ op zijn opmerking: ‘Hoeveel leuker is het om in ons eigen prachtige stadje te winkelen. Hier is zo ongeveer alles te koop. Wel zeuren als hier winkels leeg staan…’.

Frans van der Krul heeft niets met het huidige parkeerbeleid. ‘Het gaat mij niet om die 80 cent, maar puur om het feit dat je moet betalen. Dat is balen. Ik koop dus regelmatig in Dieren.’

Brandstofprijs
Linda Larink-Tiemessen vindt het ongastvrij om te betalen. ‘Voor ieder wissewasje naar de parkeerautomaat. En dan moet je de tijd ook nog in de gaten houden. Waardoor je eerder de stad vertaal omdat je parkeermeter afloopt. Maar ik steun de ondernemers.’

Stephan Groen komt met een berekening: ‘Doesburg > Dieren enkele rit is 9,7 kilometer. Jouw wagen rijdt 1 op 10, dus 1 liter brandstof enkele rit. Met de huidige brandstofprijs kost je het dus 3 euro. Het is goedkoper om in Doesburg de boodschappen te doen’.

Wil je ook je mening geven over dit onderwerp? Ga dan naar de Facebookpagina van DoesburgDirect.nl en laat je reactie achter onder de poll.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Datzijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.