De expositie 100Doesburgers van de Doesburgse fotograaf Peter Bakker, eigenaar van Apart Fotografie, is nog de hele maand mei te bezichtigen. De expositie is te zien in de Martinikerk en vertelt aan de hand van portretten het verhaal van honderd verschillende Doesburgers.

 

Het gaat totaal om tweehonderd meter aan portretfoto’s en teksten door de hele Martinikerk. Foto’s en tekste zijn afgebeeld op borden van een bij een meter grootte. 100Doesburgers geeft een beeld van de Doesburgse bevolking.

 

De portretten zijn ook afgebeeld in een speciaal daarvoor gemaakt boek. Dit boek is te koop bij de expositie. De expositie is de hele maand mei van maandag tot en met zaterdag te bezichtigen van 14.00 tot 17.00 uur.

 

‘Thema van de foto-expositie is niet het mooie fotowerk, de interessante teksten of de fraaie opstelling maar juist de aandacht voor de gewone mensen die leven in een stad als Doesburg. Heel veel mensen zijn alleen geïnteresseerd in ‘bekende’ Nederlanders, daarom maak ik 100 Doesburgers bekend’, aldus Peter Bakker.

 

100Doesburgers