Prachtige 5de plaats voor Hotel Doesburg in Terras Top 100

Hotel Doesburg is vijfde geworden in de Terras Top 100. Daarmee mag het zich een jaar lang het beste terras van Gelderland noemen.

 

Maandagmiddag werd de winnaar van de prestigieuze terraswedstrijd bekendgemaakt. Winnaar is Van Speijk in Egmond aan Zee geworden. Gevolgd door Alt Arce in het Limburgse Arcen en Paal 10 uit Ouddorp. Vierde is Ibiza in Almelo en vijfde dus Hotel Doesburg.

 

In de gehele ranglijst staan 16 terrassen uit Gelderland. Brasserie Hotel Doesburg heeft met haar panoramaterras daarvan de beste. Vorige week liet eigenaar Joop Bergevoet van Hotel Doesburg al weten rekening te houden met een fraaie positie. Aanleiding hiervoor was dat de hoofdjury een bezoek bracht aan het panoramaterras van het hotel.

 

De Publieksprijs, waarbij terrassen hun achterban kunnen laten stemmen, ging voor het derde jaar op rij naar Het Hooihuis uit Roosendaal. De Parel, een onderscheiding voor beste/leukste/meest onderscheidende medewerker, was voor Anouk de Hamer van restaurant Oranjeplaat in Arnemuiden.

 

Joop Bergevoet laat in een eerste reactie kort na de bekendmaking aan DoesburgDirect.nl weten trots te zijn op het team en spreekt van de kers op de taart. ‘Je zit in spanning en hoort dan dat je vijfde bent geworden. Eerst is er verbazing, direct gevolgd door een enorme blijdschap. Echt ongelooflijk wat we hebben gepresteerd’.

 

De vijfde plaats en titel ‘beste terras van Gelderland’ is een prijs voor iedereen, stelt Bergevoet. ‘Dit zet Doesburg op de kaart. Iedereen weet nu dat in Doesburg het beste terras van Gelderland staat en een van de mooiste van Nederland. Hiermee kan Doesburg de regiofunctie versterken’.

 

Bergevoet heeft al nagedacht hoe hij deze prijs gaat ‘verzilveren’. ‘Na het weekend wanneer het Hanzefestival voorbij is, introduceren we een terrasarrangement. Het arrangement gaat waarschijnlijk bestaan uit heerlijke tapas, een fles wijn en wie van ver kom kan blijven slapen. Vanaf ons panoramaterras voel je alsof je in Zuid-Europa zit. Zo’n avond moet het worden’.

https://youtu.be/Kx8QSTGhxr0

 

 

2 reacties

  1. Richard Kok

    Joop & team, van harte met deze geweldige prestatie. Zoals je het zelf al zegt, zet deze prijs Doesburg verder op de kaart. Dergelijke (vak)prijzen hebben aanzuigende werking en geven het zelfvertrouwen van ondernemend Doesburg een boost. Gefeliciteerd en dat het maar een mooie, lange terraszomer mag worden!

  2. Esther Markerink

    Gefeliciteerd met dit mooie resultaat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑