Winnen en geschiedenis ineen bij Streekmuseum De Roode Tooren. Tijdens Doesburg Binnenste Buiten werd bezoekers gevraagd naar de namen van twee kiepkerels die in 1753 om het leven kwamen tijdens hun ‘handelsbezoek’ aan de stad en op welke wijze. Drie winnaars ontvingen een prijs.

Ken de geschiedenis en win er een leuke prijs mee. Streekmuseum De Roode Tooren schreef tijdens Doesburg Binnenste Buiten een wedstrijd uit in het kader van de expositie ‘Hessenwegen en Kiepkerels in de Achterhoek’.

Handelsbezoek
Deelnemers moesten de namen raden van twee kiepkerels die in 1753 tijdens hun ‘handelsbezoek’ aan Doesburg om het leven kwamen en op welke wijze.

Verdrinken
De antwoorden: Hans Jurgen Falger en Ignatius Antonius Maldoner. Zij verdronken dat jaar tijdens het zwemmen in de IJssel.

Uit de goede inzendingen zijn drie prijswinnaars getrokken. De familie Leensen, Tineke Peul en Ria Witjes, allemaal afkomstig uit Doesburg, hebben hun prijs inmiddels ontvangen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.