De Doesburgse coverband The Jibs stopt ermee. In november en december staan nog drie besloten afscheidsconcerten gepland en daarna houden Wil Elissen, Willem van Dooren, Ernst Wernicke, Gé Klap en Miel Groothedde het voor gezien.

Zondag 13 juli stond de ‘oudste rockband van Nederland’ voor het laatst op een podium van een onderneming die openbaar toegankelijk is. Na 55 jaar stoppen de leden van The Jibs uit Doesburg ermee.

De Waag
In november en december staan nog drie afscheidsoptreden gepland. Deze zogeheten ‘Farewell Concerts zijn op 29 en 30 november en op 1 december. Kaarten zijn vanaf 1 september verkrijgbaar aan de bar van Stadsbierhuys De Waag.

Stoppen
De vijf leden geven aan dat het geen kwestie is van stoppen op het hoogtepunt van een carrière, maar dat het gaat om het voor zijn van het moment dat in de toekomst wellicht niet meer 100 procent kan worden gegeven.

Laatste concerten
Voor meer informatie over de laatste concerten van Wil Elissen, Willem van Dooren, Ernst Wernicke, Gé Klap en Miel Groothedde kun je ook terecht op de website Thefarewellconcerts.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.