Zsuzsa Elekes neemt ook dit jaar plaats achter het Walckerorgel in de Grote of Martinikerk in Doesburg. Donderdag 25 juli speelt ze in het kader van de zomeravond orgelbespelingen van de Stichting Doesburgse Muziekcultuur werken van Bach, Bräutigam, Liszt, De Lange sr. Antalffy en Karg-Elert.

Ze is één van de vaste waardes tijdens de serie Zomeravond Orgelbespelingen van de Stichting Doesburgse Muziekcultuur (StiDoMu): Zsuzsa Elekes.

Grote of Martinikerk
Donderdag 28 juli neemt ze plaats achter het Walckerorgel in de Grote of Martinikerk en voert ze werken uit van Joh. Seb. Bach, Volker Bräutigam, Franz Listz, Samuel de Lange sr., Deszõ Antalffy en Sigfrid Karg-Elert.

Conservatorium
Elekes studeerde piano, orgel en klavecimbel aan het Bartòk Conservatorium en aan de Franz Listz Academie in haar geboortestad Boedapest.

Al tijdens haar studie won zij de tweede prijs tijdens het Internationaal Liszt Orgelconcours in Budapest (1978). In 1980 won zij de eerste prijs bij het Internationaal Bach Concours te Leipzig.

Onderscheiden
Tweemaal werd Elekes onderscheiden door het Liszt Gesellschaft voor haar opnamen met orgelwerken van Franz Liszt, terwijl haar in 1994 de Liszt-prijs van het Hongaarse Ministerie van Cultuur ten deel viel.

Het concert begint donderdag 25 juli om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur. Kaarten kosten 12 euro, donateurs van StiDoMu betalen 10 euro. De kerk opent om 19.30 uur.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.