Kunstburg in Doesburg meldt een primeur. Op zaterdag 13 juli is wordt het boek ‘Workshop panpastel’ gepresenteerd in de speciaalzaak in de Kerkstraat. Het is de eerste boekpresentatie in Nederland van schijfster Julia Woning.

Panpastel is het best te omschrijven als een verfachtig pastelkrijt, waarmee het mogelijk is schilderachtige effecten te bereiken. Men kan er grote vlakken mee in kleuren, subtiel laag over laag werken of dik en intens als in een olieverf schilderij.

In Nederland is het product nog relatief onbekend en was er nog weinig Nederlandstalige informatie over te vinden. Hier komt nu verandering in.

Op zaterdag 13 juli geeft Julia Woning bij Kunstburg, als eerste in Nederland, een presentatie van haar nieuwe boek over het werken met Panpastel. Woning zal het product ook demonstreren. Het is mogelijk om vragen stellen over het materiaal en haar boek te laten signeren.

De presentatie vindt plaats tussen 11.00 en 16.00 uur. Je kunt op ieder moment in- en uitlopen. De toegang is vrij.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.