Proeverij De Stadstuin in Doesburg opent op woensdag 20 februari haar deuren. Het uit het jaar 1500 stammend rijksmonument aan de Koepoortstraat 12 werd de afgelopen weken getransformeerd tot een sfeervol en laagdrempelig restaurant met plaats voor 50 gasten. Aan de achterzijde bevindt zich een terras in de groene stadstuin waar het heerlijk en rustig toeven is.

Eigenaar Jurgen Nijland van Proeverij De Stadstuin over het nieuwe horecabedrijf: ‘Op de eerste plaats moeten gasten zich hier op hun gemak voelen. Daarom is de sfeer informeel, zeg maar huiselijk. Dat zie je ook terug in het interieur, maar zeker ook aan onze menukaart, herkenbare gerechten met onze eigen twist’.

Vorm, meukaart en inrichting bepaalde Nijland samen met zijn partner Mariëlle Witjes, die meewerkt aan de ‘achterkant’ van de zaak.

Jurgen en Mariëlle vinden het belangrijk om te kiezen voor kwaliteitsproducten die niet overal verkrijgbaar zijn. ‘Je wilt toch een uniek concept neerzetten en daarbij hebben wij bewust gekozen voor leveranciers die daarbij passen. Zo hebben we onze eigen koffiebonen geselecteerd bij Blanche Dael, een ambachtelijke koffiebranderij in Maastricht. Daar serveren we natuurlijk, hoe kan het ook anders, de originele Doesburgse mop bij’.

Voor de bieren hebben de ondernemers een exclusieve samenwerking met La Trappe. De bieren worden gebrouwen binnen de muren van een trappistenabdij onder toezicht en verantwoordelijkheid van monniken. Een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen. In De Stadstuin komen 6 La Trappe bieren op de tap en 2 wisseltaps.

Voor de wijnen is gekozen voor een fors aantal open wijnen die per glas geserveerd worden. Zo kan iedereen zijn favoriete wijn bestellen en zich eens laten verrassen door de boeiende selectie die regelmatig wordt verwisseld.

Eten kan de hele dag door, van brunchplank tot flammkuchen (een warme specialiteit uit de Elzas), huisgemaakte gehaktballen en soepen, maaltijdsalades en sandwiches. Elke avond is er taphap voor een vaste prijs van 12,50 euro.

Proeverij De Stadstuin is woensdag en donderdag geopend 9.00 uur tot 21.00 uur. Vrijdag van 9.00 uur tot 24.00, zaterdag van 10.00 uur tot 24.00 uur en zondag van 11.00 tot 21.00 uur. In het zomerseizoen is Proeverij De Stadstuin 7 dagen per week geopend.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.