De eerste Culturele Zondag Doesburg van dit jaar is op zondag 6 januari. Dan is op meer dan 25 adressen tussen 12.00 en 17.00 uur van alles te doen bij musea, galerieën, ateliers en podia in en rond het historische centrum.

Bij de historische boekdrukkerij De Arend wordt een Koppermaandagprent gedrukt met houten letters. Deze prent op afficheformaat kunnen bezoekers gratis meenemen.

Museum Lalique is gewijd aan het werk van René Lalique, de Leonardo da Vinci van de juwelen en de glaskunst. Daarnaast is er een expositie met bekend en onbekend werk van de beroemde kunstenaar Marc Chagall.

Onder de titel “De IJssel als strijdtoneel, historische gevechten langs de rivier bij Doesburg en omgeving” vindt in Streekmuseum De Roode Tooren een bijzondere expositie plaats. Bij diverse krijgshandelingen in het verleden bleek de strategische ligging van Doesburg voor vriend en vijand van groot belang.

Galerie / Atelier De Swarte Ram gaat in januari dicht. Liesbeth Fonkert gaat verder met haar schilderwerk in haar nieuwe atelier aan de Waterstraat onder haar eigen naam. Dat atelier wordt later in het jaar geopend.

De folder met plattegrond van de Culturele Zondag Doesburg is gratis te verkrijgen bij de VVV. Daar is ook bekend welke adressen op 6 januari gesloten zijn.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos DoesburgBennie’s Barber Shop en Djoke.nl.