Op zondag 4 augustus is het weer Culturele Zondag in Doesburg. In de oude binnenstad van Doesburg bevinden zich op loopafstand verschillende galeries en ateliers van kunstenaars en ambachtslieden, museum De Roode Tooren, de Martinikerk en meer bijzondere locaties. Alle locaties zijn vrij toegankelijk om te genieten van kunst, ambacht, cultuur en muziek. De culturele Zondag Doesburg telt 31 leden die garant staan voor  een gevarieerd aanbod.

 

Zo is er in Atelier aan het Putpad veel nieuws te zien. Onder het thema “Land, lucht en zee, exposeert Anne van der Meiden nu ook landschappen en zeegezichten. Het zijn geen traditionele schilderingen van de natuur. De landschappen zijn grillig van kleur en vorm; ze prikkelen de fantasie. Bij de ‘seascapes’ kun je wegdromen en je mee laten slepen in de beweging van blauw en wit. Schilderes Anne van der Meiden is erin geslaagd in haar werken een suggestieve sfeer te creëren die neigt naar het abstracte.

 

Bij galerie De Swarte Ram loopt een expositie “Waterland, De vloed brengt bloemen” Drie exposanten hebben zich elk op hun eigen wijze laten inspireren door het thema. Geniet van het bijzondere koloriet in de monumentale schilderijen van Jit Nieuwenhuis, ontdek de lyrische decoraties in de keramiek van Nicoline Nieuwenhuis en glimlach om de humoristische bootjes van keramiste Gerda Drenth. Bij elk van de deelnemers komt u binnen in een eigen sfeer en wordt u te woord gestaan met veel passie en enthousiasme.

 

Alle deelnemers van de culturele route zijn gratis te bezoeken. Hun deuren zijn open van 12.00 – 17.00 uur. Een plattegrond is af te halen bij de VVV en bij de deelnemers.